Ντένις: Το νέο ψυχρό κύμα που θα επηρεάσει την Ευρώπη

Ντένις: Το νέο ψυχρό κύμα που θα επηρεάσει την Ευρώπη

Τις πληγές της μετράει σε βόρεια και Κεντρική Ευρώπη μετά την «επέλαση» της «καταιγίδας του αιώνα» Κιάρα- ή Σαμπίνε όπως την αποκαλούν οι Γερμανοί- που προκάλεσε τουλάχιστον επτά θανάτους ενώ βύθισε στο σκοτάδι πολλά νοικοκυριά σε Βρετανία, Ιρλανδία, Γαλλία, Βέλγιο και Γερμανία.

Εκτός από τη Τσεχία και την Πολωνία, η Βρετανία δοκιμάζεται έντονα από την κακοκαιρία και μάλιστα αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη και με νέο ψυχρό κύμα και έντονες βροχοπτώσεις αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς μετά την «Κιάρα» έρχεται ο «Ντένις».

Τις τελευταίες ώρες προκλήθηκε χάος στο εναέριο δίκτυο της Βρετανίας καθώς ματαιώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις. Υπήρξαν όμως και ακυρώσεις δρομολογίων πλοίων.

Η νέα επιδείνωση του καιρού σχετίζεται με την καταιγίδα «Ντένις», που θα διαδεχθεί την Κιάρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις μετεωρολόγων, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Σε πορτοκαλί συναγερμό Ιρλανδία Γαλλία και Βέλγιο

Στην Ιρλανδία, η οποία βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό εξαιτίας του κινδύνου πλημμυρών στις παραθαλάσσιες περιοχές, 10 χιλιάδες σπίτια, αγροκτήματα και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση. Αλλά και στη Γαλλία, στα βόρεια της χώρας, πολλές περιοχές τέθηκαν σε πορτοκαλί συναγερμό και οι κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν να αποφεύγουν τις παραλίες.

Η καταιγίδα «Κιάρα», που για τους Γερμανούς λέγεται «Σαμπίνε», έπληξε και τη χώρα της Μέρκελ επηρεάζοντας τις σιδηροδρομικές μεταφορές και αφήνοντας πίσω της αρκετούς τραυματίες ανάμεσά τους και τρεις σοβαρά.

Η υπηρεσία γερμανικών σιδηροδρόμων Deutsche Bahn ανακοίνωσε καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων ενώ πολλές πτήσεις ματαιώθηκαν εκ των οποίων 420 στο Μόναχο, 190 στην Φρανκφούρτη και 150 στο Ντίσελντορφ και στην Κολονία.

Σε πορτοκαλί συναγερμό και το Βέλγιο όπου έχουν ματαιωθεί περίπου 60 πτήσεις από και προς τις Βρυξέλλες. Στην πρωτεύουσα, ξεριζώθηκαν δέντρα και κτίρια υπέστησαν υλικές ζημιές χωρίς να υπάρξουν τραυματίες.

 

e-daily

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα