Παγωνιά με βροχές, χιόνια και μποφόρ το Σάββατο

Παγωνιά με βροχές, χιόνια και μποφόρ το Σάββατο

Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός το Σάββατο σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στα ανατολικά θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής χώρας έως τις απογευματινές ώρες και της βόρειας χώρας τις πρωινές ώρες.

Στα δυτικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά στα ανατολικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα). Όμως σταδιακά από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση μετά τις μεσημβρινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις στα ανατολικά αυξημένες με παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -05 (μείον 05) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες στα νότια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τη νύχτα υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και νωρίς το πρωί στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές η χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα). Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση μετά τις μεσημβρινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά της Κρήτης χιόνια. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και το βράδυ θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες με ασθενείς τοπικές βροχές και στις βορειότερες περιοχές χιονόνερο ή χιόνι. Βαθμιαία από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ τις πρωινές ώρες στα βόρεια και μετά το μεσημέρι στα νότια.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα