Έρχεται κακοκαιρία από 28 Ιανουαρίου. Καρέ - καρέ η επερχόμενη κακοκαιρία

Έρχεται κακοκαιρία από 28 Ιανουαρίου. Καρέ - καρέ η επερχόμενη κακοκαιρία

Ο φετινός Γενάρης αποδεικνύεται αρκετά κρύος, αφού ήδη μετράμε δύο ψυχρές εισβολές κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του νέου έτους. Φαίνεται όμως ότι η τάση αυτή θα διατηρηθεί και τις επόμενες ημέρες, με τον υδράργυρο σε χαμηλότερες από τη μέση τιμή για την εποχή. Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα στις 28 με 29 Ιανουαρίου πλησιάζει τη χώρα ένα νέο «κύμα» κακοκαιρίας, όπως δείχνουν και οι πρώτες εκτιμήσεις στον σχετικό χάρτη, επηρεάζοντας κυρίως, τη Δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, επηρεάζεται και η Αθήνα.

 Στο σχετικά... θερμό καιρικό μέτωπο μπαίνει η Ελλάδα τα επόμενα 24ωρα, ενώ από την Κυριακή ο καιρός θα επιδεινωθεί με βροχές και καταιγίδες και χιονοπτώσεις μόνο σε πολύ ορεινές περιοχές.

Αιτία αυτής της αλλαγής, όπως θα δείτε στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη, το βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από τη βόρεια Ιταλία, το οποίο αρχικά θα επηρεάσει τη δυτική Ελλάδα από την Κυριακή και μέχρι την Τρίτη θα καταλήξει στα Δωδεκάνησα, αφήνοντας -ουσιαστικά- φαινόμενα σε όλη τη χώρα.

Από 'κει και πέρα, διαφαίνεται μια προς το ψυχρότερο αλλαγή του καιρού από τις 31 Ιανουαρίου και έπειτα, διάστημα το οποίο -ωστόσο- είναι αρκετά μακρινό για να μιλήσει κανείς με ασφάλεια για το τι τελικά και ποιο σενάριο θα επικρατήσει:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα