Καιρός: Τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις - Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Καιρός: Τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις - Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Την Τετάρτη, στα ανατολικά και στα νότια αναμένονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο, καθώς και ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά, κυρίως της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Κρήτης. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 μποφόρ στα δυτικά, 5 με 7 μποφόρ στα ανατολικά και 8 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές στα δυτικά και βόρεια, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι, με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 6-7 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα δείξει από 04 έως 06 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4-5 μποφόρ, τις πρωινές ώρες στον Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ του μηδενός και των 07 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, τις πρωινές ώρες παροδικά αυξημένες, με χιονόνερο, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και γρήγορη βελτίωση. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4-6 μποφόρ, στα ανατολικά τις πρωινές ώρες 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ -03 και 09 βαθμών Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από το μηδέν έως τους 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, ο υδράργυρος θα κινηθεί από τους -07 έως τους 10 βαθμούς Κελσίου).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, τοπικές βροχές ή χιονόνερο, καθώς και ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά, κυρίως της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, μέχρι το μεσημέρι. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από τα βόρεια και από αργά το απόγευμα. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 5-7 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 8 και τις πρωινές ώρες 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από τους 02 έως τους 08 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές ή χιονόνερο, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 8-9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, με χιονόνερο και στα ορεινά με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 6 με 8 μποφόρ, στα βόρεια τις πρωινές ώρες 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη

Στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Στην Κρήτη θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 μποφόρ στα δυτικά, 4 με 6 μποφόρ στα ανατολικά και 7 με 8 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα