Κακοκαιρία "Διδώ": σημαντικά τα ύψη βροχής στην Αττική

Κακοκαιρία "Διδώ": σημαντικά τα ύψη βροχής στην Αττική

Η κακοκαιρία «Διδώ» επηρέασε κατά τη διάρκεια της Τρίτης το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, όπου τις βραδινές ώρες εκδηλώθηκαν τοπικά ισχυρές καταιγίδες

Στο σύνολο της ημέρας σημειώθηκαν σημαντικά ύψη βροχόπτωσης, όπως διακρίνεται στον παρακάτω χάρτη, σύμφωνα με τις καταγραφές 73 μετεωρολογικών σταθμών του Μετεωρολογικού και Κλιματικού Παρατηρητηρίου Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr:

 

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται στην Αττική προοδευτικά θα σταματήσουν.

Παράλληλα ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Πιερία, στην Ημαθία και στα παράκτια κυρίως τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας.

Επισημαίνεται ότι λόγω του πολύ ενισχυμένου ανατολικού ρεύματος που πνέει στο Βόρειο Αιγαίο με εντάσεις 8-9 μποφόρ, τα φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές θα συνεχιστούν κατά τόπους έως το απόγευμα της Τετάρτης.

Στην υπόλοιπη χώρα, την Τετάρτη θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στα νησιωτικά τμήματα του Κεντρικού, Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και μετά το μεσημέρι στη Νότια Ελλάδα. Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

 

 

Πηγή: meteo.gr

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα