Σάκης Αρναούτογλου: Η «Βικτώρια» δεν ήρθε ούτε θα έρθει στην Ελλάδα

Με κατηγορηματικό τρόπο και εξηγώντας και τον ορισμό της έννοιας «μετεωρολογική βόμβα» ο Σάκης Αρναούτογλου βάζει τέλος στην καιρική τρομολαγνία, τονίζοντας πως δεν συνέβη ούτε χθες, ούτε σήμερα κάτι τέτοιο στη χώρα μας.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην ενημέρωσή του, μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ:

«ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΟΥΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ σήμερα κάποια "μετεωρολογική βόμβα" στη χώρα μας!!!


Φίλες και φίλοι καλημέρα! Πολλά τα ερωτήματά σας σχετικά με την κακοκαιρία των τελευταίων ωρών! Σε γενικές πάντως γραμμές θα σας έλεγα ότι:

Το χαμηλό δυτικά της χώρας μας (δείτε τους χάρτες) και στο οποίο δόθηκε το όνομα "Βικτώρια" δεν ήλθε ούτε πρόκειται να περάσει ποτέ πάνω από την Ελλάδα καθώς το κέντρο του βρίσκονταν το πρωί στην κεντρική Ιταλία και κινούμενο βόρεια προς την κεντρική Ευρώπη, θα εξασθενήσει (όπως εξηγώ τις τελευταίες ημέρες μέσα από εδώ αλλά και από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 στις 21:45 το βράδυ). Εμείς, και περισσότερο φυσικά τα δυτικά, "νιώσαμε" απλά τα ανατολικά κράσπεδά του, ικανά να δώσουν και έντονα φαινόμενα!

ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΟΥΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ σήμερα και αύριο κάποια "μετεωρολογική βόμβα" στη χώρα μας, καθώς δεν υπήρξε ΠΟΤΕ πτώση της βαρομετρικής πίεσης της τάξεως των 17 hpa μέσα σ' ένα 24ωρο (που είναι και προϋπόθεση για να χαρακτηριστεί ένα σύστημα ως τέτοιο) καθώς όπως είπα και παραπάνω το κέντρο του χαμηλού βρίσκεται πολύ μακριά από τη χώρα μας και δεν πρόκειται ποτέ να κινηθεί προς την περιοχή μας αλλά προς τα βόρεια!

Καλημέρα σε όλες και σε όλους!

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα