Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι σήμερα - Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα

Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι σήμερα - Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας, φαινόμενα που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. 

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ, στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται μετά το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ, που το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων θα υπάρξει μετά το μεσημέρι. Θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, με ένταση 5-6 μποφόρ, στον Θερμαϊκό τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 14 και 21 βαθμών Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στη Μακεδονία και από το βράδυ στη Θράκη. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται αρχικά στην δυτική και μετά το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα στις θαλάσσιες περιοχές έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η μέγιστη τιμή της θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων θα υπάρξει από αργά το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 6 με 7 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα, οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 14 και 22 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στη δυτική Κρήτη και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ και από τα δυτικά. Θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, 7-8 μποφόρ, που από το απόγευμα κι από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, από το απόγευμα και σποραδικές καταιγίδες. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Θα πνέουν άνεμοι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 6 με 7 μποφόρ, πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Πέμπτη

Στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη, καθώς και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, το πρωί στο ανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ως προς τις μέγιστες τιμές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα