Καιρός: ισχυρές καταιγίδες την Κυριακή

Καιρός: ισχυρές καταιγίδες την Κυριακή

Στη δυτική Ελλάδα αναμένονται βροχές και καταιγίδες, αρχικά τοπικά ισχυρές, όμως με βαθμιαία εξασθένηση από το πρωί και από τα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα, βαθμιαία και από τα ανατολικά ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, που το βράδυ θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη και στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά, οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς, εντάσεως μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα δυτικά. 

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ αναμένεται βελτίωση του καιρού. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με βροχές και πιθανώς με καταιγίδες, από τις πρωινές ώρες, με βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, με ένταση 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 11 και 20 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν, ενώ στα ανατολικά θα ενταθούν. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η μέγιστη τιμή της θα είναι 4-6 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και την Ήπειρο, πιθανόν και στη δυτική Στερεά, μέχρι δε τις προμεσημβρινές ώρες στη δυτική Πελοπόννησο. Από τις πρωινές ώρες και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά από νότιες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, δε από τις πρωινές ώρες θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ αναμένεται βελτίωση. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 09 και 23 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην βόρεια Κρήτη έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Δευτέρα

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, όμως με γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά θα είναι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία και από τα δυτικά θα γίνουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, με ένταση 3-5 μποφόρ, στο Ιόνιο από το βράδυ 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

www.ant1news.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα