Βροχές και ισχυρές καταιγίδες σήμερα - Πού θα είναι έντονα τα καιρικά φαινόμενα

Βροχές και ισχυρές καταιγίδες σήμερα - Πού θα είναι έντονα τα καιρικά φαινόμενα

 Σήμερα αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα δυτικά, στην ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην κεντρική και στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του βορείου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα στη Θεσσαλία, στις Κυκλάδες και στην δυτική Κρήτη, θα είναι κατά τόπους ισχυρές. 

 

Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα, στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε πτώση, στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με εξασθένηση από το απόγευμα. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, με εξασθένηση από το απόγευμα. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, με ένταση 4 με 5 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν μεταβλητών διευθύνσεων, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 13 και 20 βαθμών Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική και στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το απόγευμα και από τα δυτικά. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, ενώ από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα δείξει από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η μέγιστη τιμή της θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο πρόσκαιρα 7 μποφόρ, ενώ βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη θα είναι η μέγιστη τιμή της).

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, αρχικά στην ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και πιθανώς πρόσκαιρα στην Θεσσαλία. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά έως 7 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 11 και 25 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά στις Κυκλάδες και στην δυτική Κρήτη, με εξασθένηση από το απόγευμα. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στην βόρεια Κρήτη έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα βόρεια, με εξασθένηση από τη νύχτα. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ, που από την νύχτα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, όμως θα υπάρξει γρήγορα βελτίωση. Για τα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που από το απόγευμα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα - πιθανώς να εμφανιστεί και ομίχλη – τις πρωινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, στο Ιόνιο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα δυτικά, οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Κυριακή

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν την Κυριακή, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρά στα δυτικά, στα βόρεια, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, από το βράδυ θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα και στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί στα δυτικά, με ένταση 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι, με ένταση 5 με 7 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων προβλέπεται από το μεσημέρι και από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα