Σάκης Αρναούτογλου: Πότε έρχεται ψυχρή εισβολή

Σάκης Αρναούτογλου: Πότε έρχεται ψυχρή εισβολή

Καλοκαιρία θα επικρατήσει μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου, με θερμοκρασίες που θα φτάνουν τους 26 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με την πρόγνωση του γνωστού μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου.

Ωστόσο από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται στη βόρεια Ευρώπη σημαντική ψυχρή εισβολή που δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμα και στη χώρα μας, προς τα ανατολικά και βορειοανατολικά, ρίχνοντας σημαντικά τον υδράργυρο.

«Τα πλοκάμια της ψυχρής εισβολής φαίνονται να απλώνονται προς το πρώτο πενθήμερο του Νοεμβρίου και λίγο πιο νότια, ίσως φτάσουν στα Βαλκάνια και μπορεί να επηρεάσουν τη χώρα μας» είπε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Τι καιρό θα έχουμε το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

 

Έκτακτη ενημέρωση του Σάκη Αρναούτογλου για βροχές και ίσως χιόνια!

Ο Σάκης Αρναούτογλου απάντησε στα πολλά μηνύματα που δέχεται καθημερινά για την επερχόμενη μεταβολή του καιρού και το πότε θα μπει τέλος στην παρατεταμένη καλοκαιρία.

Και όπως τονίζει μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, ο Νοέμβριος αναμένεται να μπει δυναμικά με αξιόλογες βροχές και δεν αποκλείεται τις πρώτες χιονοπτώσεις.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

Φίλες και φίλοι και κυρίως αγρότες, πολλά τα ερωτήματά σας όσον αφορά στην εξέλιξη του καιρού και κυρίως για τον μήνα Νοέμβρη οπως είναι λογικό μετά από αυτή την παρατεταμένη φάση καλοκαιρίας!

Παρότι η διχογνωμία των προγνωστικών μοντέλων είναι πολύ μεγάλη και κάθε μέρα δείχνουν διαφορετικές εξελίξεις για τις αρχές Νοεμβρίου, έχω αναφέρει εδώ και πολλές ημέρες αλλά και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των μακροπρόθεσμων εκτιμήσεων για τον μήνα Νοέμβρη, πως υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις για βροχές (και μάλιστα αξιόλογες), σε αρκετές περιοχές της χώρας ικανές να καλύψουν την ανομβρία των τελευταίων ημερών, κατά τη διάρκεια μιας σταδιακής αλλαγής του καιρού αρχής γενομένης μέσα στο πρώτο πενθήμερο του Νοέμβρη σε συνδυασμό και με μια πρόσκαιρη, τουλάχιστον αρχικά, κατάβαση σχετικά ψυχρών αερίων μαζών ικανές να δώσουν ίσως και κάποιες χιονοπτώσεις (θα δούμε σε τι υψόμετρα τις επόμενες ημέρες)

Για ότιδήποτε νεότερο θα υπάρχει ενημέρωση μέσα απο εδώ, τη σελίδα μου στο facebook https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/

και φυσικά μέσα απο τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 τα βράδια από Δευτέρα έως και Παρασκευή στις 21:45!

Mε εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα