Αρναούτογλου: Ασύλληπτη πτώση της θερμοκρασίας πάνω από 30 βαθμούς σε 24 ώρες

Δεν μπορούσε να πιστέψει τα στοιχεία που είχε στα χέρια του ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, για την πτώση της θερμοκρασίας στο Ντέβνερ, των ΗΠΑ.

Γκρινιάζουμε μερικές φορές στην Ελλάδα όταν καταγράφεται μια απότομη αλλαγή του καιρού είτε προς το καλύτερο είτε προς το… χειρότερο, αλλά αυτό που περιγράφει ο Σάκης Αρναούτογλου δεν έχει προηγούμενο!

Ο γνωστός μετεωρολόγος, σε ανάρτησή του στο Facebook παρουσιάζει ένα πρωτοφανές φαινόμενο που καταγράφηκε στο Ντένβερ, με την θερμοκρασία να πέφτει πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου σε μόλις 24 ώρες!

Αναλυτικά αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου

«Ασύλληπτη πτώση της θερμοκρασίας και πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου μέσα σ’ ένα μόλις 24ωρο σημειώθηκε την χθες στο Ντένβερ των ΗΠΑ!

Από το καλοκαίρι στο χειμώνα μέσα σε 24 ώρες με μια πτώση της θερμοκρασίας έως και πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου βίωσε προχθές και χθές αντίστοιχα το Ντένβερ των ΗΠΑ καθώς μια πολύ ψυχρή μάζα πολικής προέλευσης έριξε τον υδράργυρο απο τους 28,3 βαθμούς την Τετάρτη το μεσημέρι στους -7 βαθμούς Κελσίου τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, 10 Οκτωβρίου!

Αν και είναι συνηθισμένη η περιοχή σε απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας, όμως ακόμα και για το Ντένβερ, αυτή η μετάβαση από την πολλή ζέστη στην απόλυτη παγωνιά μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι αρκετά δύσκολη.

Μάλιστα το χιόνι που έπεσε σε συνδυασμό μ’ αυτήν την ασύλληπτη πτώση της θερμοκρασίας μέσα σ’ ένα 24ωρο είναι το περισσότερο που έχει σημειωθεί ποτέ από τον Οκτώβριο του 1872, τα τελευταία 147 χρόνια δηλαδή, ενώ τότε και η πτώση της θερμοκρασίας σε ένα μόλις 24ωρο ήταν κατά 2 βαθμούς χαμηλότερη από την προχθεσινή, ένα ρεκόρ το οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα!».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα