Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και πολλά μποφόρ το Σάββατο

  Θερμοκρασίες καλοκαιριού μας επιφυλάσσει για αύριο Σάββατο (12.10.2019) ο καιρός με τον υδράργυρο να δείχνει 30 βαθμούς. Δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές και τα μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην… παραλία μας στέλνει αύριο Σάββατο ο καιρός που συνεχίζει να μας κάνει να νιώθουμε καλοκαίρι. Συγκεκριμένα περιμένουμε ηλιοφάνεια με υψηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες στην Κεντρική Μακεδονία, καθώς και ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 16 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 20 έως 24 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 25 βαθμούς στην Κρήτη, 16 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 30 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και στο Κεντρικό Ιόνιο μέτριοι 5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα βόρεια τμήματα αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα