Καιρός: Ηλιοφάνεια με βροχές σήμερα - Στους 30 βαθμούς θα «σκαρφαλώσει» ο υδράργυρος

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων προβλέπονται για σήμερα Παρακευή, με τη θερμοκρασία να φτάνει έως και τους 30 βαθμούς Κελσίου, στην κεντρική και νότια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 18 έως 30 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 21 έως 25 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 28 βαθμούς στην Κρήτη, 20 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά μετά το μεσημέρι ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με σποραδικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια..

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, σταδιακά από το μεσημέρι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τη νύχτα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιροι όμβροι.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιροι όμβροι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και σταδιακά από το μεσημέρι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα