Σάκης Αρναούτογλου: Αντικυκλώνας μέχρι και την Ελλάδα, τι αλλάζει στον καιρό

Σάκης Αρναούτογλου: Αντικυκλώνας μέχρι και την Ελλάδα, τι αλλάζει στον καιρό

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναλύει τον καιρό και κάνει λόγο για αντικυκλώνα στην Ευρώπη που θα φτάσει μέχρι την Ελλάδα. Τι αναφέρει για τον καιρό τις επόμενες μέρες, αλλά και μέχρι τις 24 Οκτωβρίου.

Ο Σάκης Αρναούτογλου υπογραμμίζει ότι μέσα στις επόμενες μέρες ο καιρός θα είναι καλός και θα έχει μεγάλα ανοίγματα.

Σημειώνει ότι την Πέμπτη και την Παρασκευή το ίδιο βαρομετρικό, που επηρέασε τη χώρα θα ξαναέρθει στην Ελλάδα αλλά εξασθενημένο.

Θα δώσει ορισμένες τοπικές βροχές το βράδυ και θα υπάρξει κάποια σχετική αστάθεια.

Από Το Σάββατο θα έχει μια σχετική ζέστη για την εποχή.

Όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου στην ΕΡΤ3: «Θα δημιουργηθεί ένας αντικυκλώνας μέχρι και την Ελλάδα. Αυτός δύσκολα καταρρέει. Εμποδίζει χαμηλά βαρομετρικά να κατέβουν στην περιοχή».

Μάλιστα ο Σάκης Αρναούτογλου κάνει λόγο για παρατεταμένη καλοκαιρία που δεν αποκλείεται να κρατήσει μέχρι και τις 24-25 Οκτώβρη.

Τι λέει η ΕΜΥ για τον καιρό

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 10-10-2019

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και από το απόγευμα στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-10-2019

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και από τις απογευματινές ώρες στα νότια. Βελτίωση στα δυτικά από τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Στα υπόλοιπα αρχικά από νότιες διευθυνσεις 3 με 5 στρεφόμενοι από το απόγευμα και από τα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση και στο βόρειο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12-10-2019

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία , τα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη, με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθυνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα