Μετά τις μπόρες τι μας περιμένει; Πρόγνωση καιρού μέχρι Πέμπτη 10 Οκτωβρίου

Κακοκαιρία έχει πλήξει την χώρα σε πολλές περιοχές. Ας δούμε πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες

 Αναλυτικά η πρόγνωση

Με βροχές και καταιγίδες θα κάνει ποδαρικό η ερχόμενη εβδομάδα. Αναλυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια σε ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 07-10-2019

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακά σποραδικές καταιγίδες, που μετά το μεσημέρι θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, ενισχυόμενοι από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο σε 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΤΡΙΤΗ 08-10-2019

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με σταδιακή εξασθένηση από τα δυτικά και από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 09-10-2019

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στα δυτικά, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ 10-10-2019

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο από τα δυτικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα