Συννεφιές και τοπικές μπόρες την Τετάρτη - Η πρόγνωση του καιρού

Συννεφιές και τοπικές μπόρες την Τετάρτη - Η πρόγνωση του καιρού

Για την Τετάρτη, στα δυτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στην δυτική Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή θα αναπτυχθούν ομίχλες τις πρωινές ώρες, κυρίως στα δυτικά και στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, από το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 16 και 28 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στην δυτική και στην κεντρική Μακεδονία. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, ασθενείς σε ένταση. Το πρωί, στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα φυσούν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και λιγότερο στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Κατά τόπους θα είναι περιορισμένη η ορατότητα ή θα αναπτυχθούν ομίχλες, τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, με ένταση 3-4 μποφόρ, από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων άνεμοι, ασθενείς σε ένταση, από το απόγευμα δε θα είναι νοτίων διευθύνσεων, 3-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 14 και 31 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις στην Κρήτη. Κατά τόπους, θα είναι περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι ασθενείς, από το απόγευμα νοτιοδυτικών διευθύνσεων, 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Κατά τόπους, θα είναι περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων άνεμοι, 3 έως 4 μποφόρ. Στα βόρεια, το πρωί θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι, έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα, οι άνεμοι θα είναι νοτίων διευθύνσεων, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη, αρχικά στα δυτικά και από το μεσημέρι βαθμιαία στην Μακεδονία και στην Θράκη, προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στην δυτική Στερεά θα είναι, πιθανώς, κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο και στην Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία, στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα