Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο: Παραμένουν τα 40αρια, ποιες περιοχές θα ψηθούν

Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα και ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο ο υδράργυρος θα αγγίξει το κόκκινο.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα και μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο και θα παρουσιάσουν άνοδο και στα ανατολικά τμήματα στις αρχές της εβδομάδος.

Την κατάσταση δυσκολεύει η αίσθηση δυσφορίας που είναι πολύ έντονη, με αποτέλεσμα η ζέστη να ταλαιπωρεί τους περισσότερους, ειδικά αν δεν έχουν την τύχη να βρίσκονται σε διακοπές. 

Για σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου 2019 σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε ηλιοφάνεια και πολύ υψηλές κατά τόπους θερμοκρασίες, ενώ έντονη θα είναι σε αρκετές περιοχές η αίσθηση δυσφορίας.

Για πέμπτη ημέρα σήμερα η χώρα, ιδιαίτερα στα δυτικά ηπειρωτικά, θα θυμίζει καμίνι, με το θερμόμετρο να μην ξεκολλά από τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Την κατάσταση δυσκολεύει η αίσθηση δυσφορίας που είναι πολύ έντονη, με αποτέλεσμα η ζέστη να ταλαιπωρεί τους περισσότερους, ειδικά αν δεν έχουν την τύχη να βρίσκονται σε διακοπές. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 35 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 39, στα δυτικά ηπειρωτικά από 19 έως 40 και τοπικά 41 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 33 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 19 έως 34 βαθμούς, ωστόσο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 37 βαθμούς, ενώ στις Σποράδες στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Oι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 και τοπικά στη Νότια Εύβοια και στις Κυκλάδες έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς.

Χθες Δευτέρα, η ζέστη χτύπησε κυρίως τη δυτική Ελλάδα, με θερμοκρασίες που πλησίασαν και ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου:

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολλυδά, από τις 13 με 17 Αυγούστου υπάρχει τάση περαιτέρω ανόδου της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα και μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο και θα παρουσιάσουν άνοδο και στα ανατολικά τμήματα στις αρχές της εβδομάδος, αλλά και το ανατολικό Αιγαίο.

Ακολουθεί μετεώγραμμα της Δυτικής Ελλάδος, εκεί όπου εκεί η ζέστη διατηρείται μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο. Το μετεώγραμμα μοιάζει να είναι μετατοπισμένο χρονικά κατά ένα διήμερο.

ΤΡΙΤΗ 13-08-2019 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 14-08-2019 

Γενικά αίθριος καιρός. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και την Τρίτη πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ 15-08-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, και στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα