Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα - Ισχυροί άνεμοι και τοπικές βροχές

Σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία, ισχυροί άνεμοι και τοπικές νεφώσεις και βροχές συνθέτουν το σκηνικό του καιρού.

Γενικά αίθριος καιρός θα είναι ο καιρός την Τρίτη, οπότε και θα εμφανιστούν πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά με πιθανότητα τοπικών όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και βόρεια 3 με 5, στα ανατολικά και νότια 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη  θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 και κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 και κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 και τοπικά στην νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα