Μετά τον καύσωνα έρχονται βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Μετά τον καύσωνα έρχονται βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή 4 Αυγούστου, ενώ αναμένονται και βροχές.

Ο καιρός στις διάφορες περιοχές

Καλός καιρός, αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης είναι πιθανές λίγες βροχές το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.

Άνεμοι, Βοριάδες, στο Αιγαίο 4-6 Μποφόρ. 

Θερμοκρασίες, στη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 35, στη Νότια από 20 έως 36 και στις νησιωτικές περιοχές από 23 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, αίθριος, το απόγευμα τοπική συννεφιά με λίγες βροχές στα γύρω ορεινά. Άνεμοι Βοριάδες, 4-6 Μποφόρ. Θερμοκρασία, από 20 έως 31 βαθμούς.

Στην Αττική, σχεδόν αίθριος καιρός. Άνεμοι Βοριάδες 4-6 Μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς.

Η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού, ήδη το σκηνικό του καιρού έχει αρχίσει να αλλάζει καθώς σε βόρεια και ανατολικά σημειώνονται βροχές και καταιγίδες.

«Στην Κομοτηνή, το Διδυμότειχο, τις Σέρρες , τη Δράμα και γενικότερα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη έχει συννεφιά», είπε ο κ. Αρνιακός σημειώνοντας ότι « αύριο θα παρουσιάσει σημαντική πτώση η θερμοκρασία, καθώς θα μειωθεί 5-6 βαθμούς Κελσίου».

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μανουσάκη

Όπως τονίζει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μανουσάκης στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του «Open» πλησιάζει στη χώρα μας από τα Βαλκάνια κύμα βροχοπτώσεων και τις επόμενες ώρες αναμένεται να χτυπήσει περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι ισχυροί άνεμοι που αναμένονται, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Μανουσάκης θέτουν πολλές περιοχές της χώρας σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.

Τη Δευτέρα, αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές. Εξαίρεση με τοπική συννεφιά και λίγες βροχές στα ορεινά της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Ανατολικής Πελοποννήσου. Άνεμοι Βοριάδες, στο Αιγαίο 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Την Τρίτη, καλός καιρός, σχεδόν αίθριος σ΄ όλη τη χώρα. Στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας πιθανές λίγες βροχές το απόγευμα. Άνεμοι Βοριάδες, 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα