Καιρός: Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Πού θα εκδηλωθούν τα εντονότερα φαινόμενα. Πώς θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Για την Τετάρτη, στα βορειοανατολικά αναμένονται τοπικές βροχές και μέχρι το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τοπικές μπόρες στα ανατολικά ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο και στο βόρειο Ιόνιο έως 6 μποφόρ και μετά το μεσημέρι τοπικά στο Αιγαίο μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά θα φτάσει έως τους 30-32 βαθμούς Κελσίου).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές μπόρες μετά το μεσημέρι. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 3-4 μποφόρ, από το μεσημέρι και μετά όμως θα στραφούν σε νότιους-νοτιοανατολικούς, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 23 και 33 βαθμών Κελσίου.

Στην δυτική Μακεδονία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και -κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες- με σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά αναμένεται να αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο βόρειο Ιόνιο από το μεσημέρι τοπικά έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο Ιόνιο και στην Ήπειρο, θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα η μέγιστη θερμοκρασία).

Για την Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός αρχικά αίθριος. Βαθμιαία από τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 20 και 35 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου, έως 33 βαθμούς στην νότια Κρήτη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Πέμπτη

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στην Θεσσαλία και στις Σποράδες αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της δυτικής χώρας.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα