Σε ετοιμότητα οι Αρχές για τον Αντίνοο: Για ποιες περιοχές προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι

Σε ετοιμότητα οι Αρχές για τον Αντίνοο: Για ποιες περιοχές προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές για το πέρασμα του Αντίνοου. Ο Αντίνοος θα επηρεάσει αρκετές περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι και την Τετάρτη 17 του μήνα, ενώ τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Πιο συγκεκριμένα τώρα, σήμερα Κυριακή αναμένεται να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Επιπλέον, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για χαλαζόπτωση, ιδιαίτερα στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. 

Η Δευτέρα 15 Ιουλίου αναμένεται να συνοδευτεί από βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά, με καρά τόπους εντονα φαινόμενα, ενώ υπάρχει η πιθανότητα για λίγες χαλαζοπτώσεις στα βόρεια της χώρας. 

Η μέρα που το φαινόμενο «Ατίνοος» αναμένεται να κάνει πιο έντονη την παρουσία του, είναι η Τρίτη 16 Ιουλίου, καθώς τότε πρέπει να περιμένουμε δυνατές βροχοπτώσεις και πολύ ισχυρές καταιγίδες σρα ηπειρωτικά και σε σημεία του Αιγαίου και του Ιονίου. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται σε αρκετές περιοχές από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Στο βίντεο που ακολουθεί, το meteo.gr παρουσιάζει τις προβλεπόμενες βροχοπτώσεις από τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 14/07 έως και τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 17/07.

Αρναούτογλου: Συνιστά προσοχή τις επόμενες ώρες στην Αττική

Μεγάλη προσοχή συνιστά για τις επόμενες ώρες στην Αττική ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, ενώ ο Αντίνοος πλησιάζει!

«Προσοχή στην Αττική τις επόμενες ώρες μέχρι και αργά το απόγευμα! Από τις περισσότερες περιοχές του νομού θα πρέπει να υπάρξει ένα πέρασμα από διάσπαρτες μπόρες ή καταιγίδες τοπικά ισχυρές που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται απόισχυρό άνεμο ή και χαλάζι»! Αυτό αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου ενώ ο καιρός… ετοιμάζεται!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα