Σε εξέλιξη το κύμα έντονης ζέστης: Ψήνεται η Αθήνα - Έκλεισε η Ακρόπολη

Σε εξέλιξη το κύμα έντονης ζέστης, με τις μέγιστες θερμοκρασίες την Πέμπτη και την Παρασκευή, να φτάνουν 38-39 ⁰C και τοπικά τους 40 ⁰C.

Από την Παρασκευή αναμένεται σταδιακή υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών, παρόλα αυτά όμως θα διατηρηθούν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες για την Πέμπτη.

Η θερμοκρασία από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ θα κυμανθεί από 21 έως 38 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 22 έως 38 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 40-41 βαθμούς Κελσίου), 20 έως 39 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Δυτική Στερεά τοπικά 40-41 βαθμούς Κελσίου), 23 έως 33 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 23 έως 36 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και βαθμιαία στο Καρπάθιο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες περιμένουμε την Πέμπτη μέχρι το βράδυ στην Αττική, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38 βαθμούς, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Σαρωνικό ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικό μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τις μεσημεριανές ώρες από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν και την Τετάρτη με τις υψηλότερες τιμές να σημειώνονται στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

Μέχρι τις 17:00 λουκέτο στον Παρθενώνα

Η εφορεία αρχαιοτήτων πόλης Αθηνών, ενημερώνει ότι λόγω του αναμενόμενου, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, καύσωνα την Πέμπτη 4 Ιουλίου και την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019, ο αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης και Κλιτύων θα κλείσει για το κοινό από τις 13:00 έως τις 17:00 εφόσον η αισθητή θερμοκρασία υπερβεί τους 40 βαθμούς Κελσίου (θερμοκρασία πόλης άνω των 36 βαθμών Κελσίου).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «όσοι έχουν προμηθευτεί ηλεκτρονικά εισιτήρια για τις εν λόγω ημέρες και ώρες, παρακαλούνται όπως αποταθούν στο επιχειρησιακό τμήμα του ΤΑΠΑ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση etickets@tap.gr.»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα