"Καυτό" τριήμερο - Που θα δείξει 41 βαθμούς ο υδράργυρος

Ανεβαίνει η θερμοκρασία, με τις υψηλότερες τιμές της να σημειώνονται μέσα στο επόμενο διήμερο.

Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 39-40 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στη Θεσσαλία ακόμη και τους 41 βαθμούς την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την Τετάρτη σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία το θερμόμετρο θα σκαρφαλώσει στους 39-40 βαθμούς. Tην Πέμπτη και την Παρασκευή θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Από την Παρασκευή αναμένεται σταδιακή υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών, παρόλα αυτά όμως θα διατηρηθούν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, με τις μέγιστες γύρω στους 38 βαθμούς σε Θεσσαλία, Πελοπόννησο, νησιά ανατολικού Αιγαίου και νότια Κρήτη.

Αναλυτικότερα, την Τετάρτη αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια ορεινά ηπειρωτικά και υψηλές θερμοκρασίες στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 39 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 20 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 39 βαθμούς Κελσίου), 19 έως 39 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 24 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 22 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα