Έρχεται καύσωνας με 40 - 41 βαθμούς από Τετάρτη έως Παρασκευή

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που τοπικά θα φτάνουν τους 40 ως 41 βαθμούς Κελσίου, θα επικρατήσουν στη χώρα μας από την Τετάρτη έως την Παρασκευή, καθώς οι θερμές αέριες μάζες, οι οποίες «έκαψαν» τη Δυτική Ευρώπη, μετακινούνται ανατολικά και θα επηρεάσουν βαθμιαία την Ανατολική Ευρώπη και την Ελλάδα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σταδιακή υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών προβλέπεται από την Παρασκευή, ενώ την Πέμπτη στα βόρεια ηπειρωτικά και την Παρασκευή και στα κεντρικά, θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.

"Καμπανάκι" για τον καύσωνα από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Εν τω μεταξύ και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για τον επερχόμενο καύσωνα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, η θερμοκρασία θα ανεβαίνει δύο βαθμούς κάθε ημέρα μέχρι την Πέμπτη.

Σήμερα Δευτέρα το "ταβάνι" θα είναι οι 34-35 βαθμοί Κελσίου, την Τρίτη τα θερμόμετρα θα δείξουν 36 βαθμούς Κελσίου, την Τετάρτη 38 βαθμούς Κελσίου και την Πέμπτη η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, είπε και πρόσθεσε: Θα έχουμε μια θερμή εισβολή διάρκειας τριών ημερών. Θα τη νιώσουμε κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη θα έχουμε συνθήκες καύσωνα στη χώρα". Υποστήριξε, ακόμη, ότι αρκετή ζέστη θα έχουμε και την Παρασκευή.

Όπως είπε ο μετεωρολόγος, "καυτός" θα είναι ο καιρός σε Θεσσαλία, Αργολίδα, Ανατολική Στερεά, Βοιωτία, Ανατολική Πελοπόννησο.

Πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

Τρίτη 02/07/2019

Αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Τετάρτη 03/07/2019

Αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα φτάσει τους 38 με 39 και πιθανόν κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Τα κόλπα της γιαγιάς για να επιβιώσεις στον καύσωνα χωρίς κλιματιστικό

Τη λέξη καύσωνας θα την ακούσουμε πολλές φορές αυτό το καλοκαίρι. Αν είσαι από αυτούς που δεν θέλουν το κλιματιστικό για λόγους υγείας ή οικονομίας, τότε οι γιαγιάδες μας έχουν τη λύση.Βαμβακερά σεντόνιαΤο βαμβάκι είναι το ...

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα