Αρναούτογλου: Έρχεται τετραήμερος καύσωνας στην χώρα μας

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου περιγράφει το δύσκολο Σαββατοκύριακο που έρχεται. Έως και 39 βαθμούς θα δείξει το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές. Πότε θα υποχωρήσει το κύμα ζέστης στην Ελλάδα. 40 βαθμοί σε ισπανία, Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία όλη την επόμενη εβδομάδα.

Το καλοκαίρι αρχίζει επισήμως σήμερα και ο καιρός δείχνει τα δόντια του όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες με έκτακτα δελτία καιρού προειδοποιούν για πολύ υψηλές θερμοκρασίες και συνθήκες καύσωνα σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με τον χάρτη να βάφεται κόκκινος!

Στην χώρα μας η πολλή ζέστη θα είναι αισθητή το Σαββατοκύριακο σε όλη την χώρα. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Το θερμόμετρο αναμένεται σύμφωνα με τον ίδιο να δείξει και 39 βαθμούς στις ευπαθείς περιοχές στην ζέστη. Η ζέστη θα είναι αισθητή και στα νησιά. Ωστόσο από την Δευτέρα, η θερμοκρασία θα αρχίσει σταδιακά να πέφτει από τα βόρεια. Η πτώση αυτή ωστόσο δεν θα είναι τόσο αισθητή αφού θα υπάρχει και αυξημένη υγρασία με τον δείκτη δυσφορίας να χτυπάει κόκκινο! Την Τρίτη θα είναι πιο αισθητή η πτώση που σε πολλές περιοχές θα φτάσει και τους 7 βαθμούς.
Ακούστε την ανάλυση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό
Θα ψηθεί η δυτική Ευρώπη

Το Σαββατοκύριακο στις περισσότερες περιοχές της δυτικής Ευρώπης ο καιρός θα είναι άστατος. Όμως από την Δευτέρα το θερμόμετρο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες θα δείξει ακόμα και 40 βαθμούς Κελσίου.

Θερμές αέριες μάζες από την Βόρεια Αφρική θα βάλουν στον κλίβανο την Μαδρίτη, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες, την Φρανκφούρτη και το Βερολίνο. Το σκηνικό αυτό θα διατηρηθεί έως και την Παρασκευή δημιουργώντας συνθήκες καύσωνα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα