Έρχονται καταιγίδες στην Αθήνα. Πού θα ρίξει χαλάζι

Χαλάζι έριξε πριν από λίγη ώρα στο Χαλάνδρι. Προβλήματα στα νότια προάστια από την καταιγίδα και το χαλάζι. Που αναμένεται να είναι έντονα τα φαινόμενα και σήμερα. Η σημερινή ημέρα είναι η 10η διαδοχική με καταιγίδες.

Η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει για έντονα καιρικά φαινόμενα και στην Αθήνα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται αυτή την ώρα στα νότια προάστια με ένονη χαλαζόπτωση αλλά και στο κέντρο της Αθήνας! Ήδη έριξε χαλάζι στο κέντρο, στο Παγκράτι και στο Χαλάνδρι.

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα από την κακοκαιρία ή έχετε έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας στείλτε μας βίντεο ή φωτογραφίες στο info@newsit.gr

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν και σε πολλά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας (κεντρικά, ανατολικά και βόρεια) και κατά τόπους στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.  Τα φαινόμενα που σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται και πάλι και από χαλαζοπτώσεις (ενδεχομένως τοπικά χαλάζι μέτριου μεγέθους), τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στη Β. Ελλάδα, όπου θα διατηρήσουν τον έντονο χαρακτήρα τους.

Ο καιρός μας τα χαλάει ξανά! Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν και σήμερα Τρίτη 18 Ιουνίου 2019, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, σε πολλά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας (κεντρικά, ανατολικά και βόρεια) και κατά τόπους στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες, περιλαμβάνεται και ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, όπου μάλιστα τα φαινόμενα δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να είναι έντονα.

Για την Αθήνα σήμερα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.  Η θερμοκρασία έως τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Τα φαινόμενα που σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται και πάλι και από χαλαζοπτώσεις (ενδεχομένως τοπικά χαλάζι μέτριου μεγέθους), τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στη Β. Ελλάδα, όπου θα διατηρήσουν τον έντονο χαρακτήρα τους.

Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας (κυρίως τα νότια τμήματα), όπου τα φαινόμενα δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να είναι έντονα.


Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες, περιλαμβάνεται ο Νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας (κυρίως τα νότια τμήματα), όπου μάλιστα τα φαινόμενα δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να είναι έντονα.


Καιρός: Δέκατη διαδοχική μέρα με καταιγίδες η σημερινή

Ένα «σερί» τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων εν μέσω καλοκαιριού έχει σημειωθεί στη χώρα μας, καθώς η Τρίτη θα είναι η δέκατη κατά σειρά βροχερή μέρα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τη σημερινή πρόγνωση του καιρού, αναμένεται να εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι και μετά, σε πολλά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας (κεντρικά, ανατολικά και βόρεια) και κατά τόπους στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται και πάλι και από χαλαζοπτώσεις (ενδεχομένως τοπικά με χαλάζι μέτριου μεγέθους), τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στη Βόρεια Ελλάδα, όπου όμως θα διατηρήσουν τον έντονο χαρακτήρα τους.

Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες, περιλαμβάνεται ο Νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας (κυρίως τα νότια τμήματα), όπου μάλιστα τα φαινόμενα δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να είναι έντονα.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα

Άστατος θα είναι ο καιρός και σήμερα, Τρίτη 18 Ιουνίου, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, το πρωί αναμένονται νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο βορειοδυτικό Αιγαίο με πιθανότητα βροχών ή καταιγίδων τοπικού χαρακτήρα. Από τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα στα ορεινά.

Όπως αναφέρει το meteo.gr, σε ορισμένες περιπτώσεις τα έντονα φαινόμενα θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Παροδικές βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου και κατά τόπους στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 15 έως 34 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 16 έως 35, στην Ήπειρο από 16 έως 33 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 31 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 μποφόρ.


Αναλυτικά ο καιρός σήμερα

Σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τα ορεινά της Κρήτης.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 και κατά τόπους 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 και στην Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε βίντεο με την εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού 

Ο καιρός για αύριο, Τετάρτη

Λίγες νεφώσεις οι οποίες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα  ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα