Κυριακή με ζέστη και αφρικανική σκόνη - Άνοδος της θερμοκρασίας

Υγρασία από τους νοτιάδες και έντονη παρουσία αφρικανικής σκόνης θα υπάρχει σήμερα.

Ζεστός καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές αναμένεται την Κυριακή. Η ορατότητα, τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και τις νυχτερινές ώρες στα δυτικά, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, τοπικά στα δυτικά και νότια έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε σχετικώς υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Πιθανότητα τοπικών όμβρων τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το μεσημέρι τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 τοπικά στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 βαθμιαία στα νότια και τα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 και τοπικά έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στην Κρήτη τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 και στην Κρήτη τοπικά έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νότιοι 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με τοπικούς όμβρους στα βόρεια κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα