Ο καιρός την Κυριακή: Υψηλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη

Ο καιρός την Κυριακή: Υψηλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη

Ζεστός θα είναι ο καιρός αλλά με αραιές νεφώσεις την Κυριακή, ενώ θα ευνοείται και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα έχει τοπικές νεφώσεις ανά διαστήματα πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, τοπικά στα δυτικά και νότια έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Στη Θεσσαλονίκη οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Πιθανότητα τοπικών όμβρων τις απογευματινές ώρες και στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο την Δυτική και στερεά Πελοπόννησο θα έχει αραιές νεφώσεις ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Εύβοια και στην Πελοπόννησο οι άνεμοι θα κατευθυνθούν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 βαθμιαία στα νότια και τα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 και τοπικά έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στην Κρήτη τοπικά έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 και στην Κρήτη τοπικά έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, ο καιρός στα νησιά του Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα είναι νότιοι 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα