Χαλάζι και σφοδρές καταιγίδες στην Αττική. Πόσο θα διαρκέσουν τα φαινόμενα

Χαλάζι και σφοδρές καταιγίδες στην Αττική. Πόσο θα διαρκέσουν τα φαινόμενα

Ισχυρή βροχές, καταιγίδες και χαλάζι πλήττουν αυτή την ώρα την Αττική.

 Σε ποτάμια μετατράπηκαν πολλοί κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας καθώς ανοιξιάτικο μπουρίνι σάρωσε το κέντρο της πρωτεύουσας.

Η έντονη βροχόπτωση που συνεχίζεται -με μειωμένη ένταξη- ως και αυτή την ώρα προκάλεσε κυκλοφοριακό έμφαργμα, καθώς ξέσπασε την ώρα αιχμής.

Ακόμα δεν υπάρχουν αναφορές για άλλα προβλήματα, πέραν της αυξημένης κίνησης στους δρόμους, ωστόσο η Τροχαία συνιστά ηρεμία και προσοχή.

Τα φαινόμενα αναμένονται κατά κύριο λόγο από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ και θα επηρεάσουν κυρίως τα βόρεια τμήματα του νομού. Λόγω των κατά τόπους ισχυρών φαινομένων, η μετεωρολογική υπηρεσία του ΕΑΑ συνιστά προσοχή στις μετακινήσεις και στις δραστηριότητες σε ανοικτούς χώρους.

Στους χάρτες που ακολουθούν φαίνεται το ολικό ύψος υετού που αναμένεται από τις 15:00 έως τις 18:00, από τις 18:00 έως τις 21:00 και από τις 21:00 έως τα 24:00 ώρα Ελλάδος.

 

 

Η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει για τις  ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις! Στο νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, τα φαινόμενα έχουν αρχίσει ήδη να εκδηλώνονται και θα κρατήσουν έως  αργά το απόγευμα και θα επηρεάσουν κυρίως τα βόρεια και δυτικά τμήματα της Αττικής.

 

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται και στα ορεινά κυρίως τμήματα της Κρήτης και πιθανόν στις Κυκλάδες. Θα είναι τοπικά έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τις επόμενες ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά βροχές αναμένονται σποραδικές καταιγίδες που μέχρι το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο πιθανώς θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο νότιο Αιγαίο και την Κρήτη, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα