ΕΜΥ: Ξαναχαλάει ο καιρός από την Παρασκευή. Επιστρέφουν οι λασποβροχές

ΕΜΥ: Ξαναχαλάει ο καιρός από την Παρασκευή. Επιστρέφουν οι λασποβροχές

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός θα ξαναχαλάσει από την Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά βροχές, καταιγίδες, και αφρικανική σκόνη.

Συγκεκριμένα,  σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ ο καιρός την Παρασκευή θα είναι γενικά αίθριος, ωστόσο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Ωστόσο, από το Σάββατο θα ξεκινήσουν να σχηματίζονται νεφώσεις, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα σημεία της χώρας, προκαλώντας τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, με την κακοκαιρία να επεκτείνεται τις βραδινές ώρες στη Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. 

Μάλιστα, τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας στα βορειοδυτικά πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά,την ίδια μέρα θα «ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια» τονίζει η ΕΜΥ, προβλέποντας παράλληλα μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Την Κυριακή οι μετεωρολόγοι αναμένουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής αναμένονται καταιγίδες σε αρκετά σημεία της χώρας. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, θα εξακολουθήσει να ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα νότια και τα ανατολικά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν βαθμιαία, με τοπικές βροχές να αναμένονται μόνο στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι την Κυριακή θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, τη Δευτέρα αναμένεται εκ νέου κακοκαιρία με νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και -μετά το μεσημέρι- μεμονωμένες καταιγίδες (στα ηπειρωτικά), στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες, ενώ η αφρικανική σκόνη θα είναι ξανα παρούσα στα νοτιανατολικά.

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν, ωστόσο, στα ηπειρωτικά τοπικές βροχές και σποδραδικές καταιγίδες και την Τρίτη, και συγκεκριμένα στα δυτικά και στα βόρεια.

Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί για κύμα κακοκαιρίας!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα