Με σκόνη μέχρι την Ανάσταση με λιακάδα του σούβλισμα την Κυριακή του Πάσχα

Με σκόνη μέχρι την Ανάσταση με λιακάδα του σούβλισμα την Κυριακή του Πάσχα

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες η αφρικανική σκόνη να έχει καλύψει την μισή Ελλάδα αλλά με βάση τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα τα νέα είναι ευχάριστα και για την ημέρα του Πάσχα αλλά και για την επιστροφή των εκδρομέων.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις ο καιρός αναμένεται να είναι καλός σε όλη τη χώρα, με τη θερμοκρασία να μην παρουσιάζει ιδιαίτερη μεταβολή.

Ο καιρός μέχρι την Κυριακή του Πάσχα

Μεγάλη Παρασκευή 26/4

Τις περισσότερες ώρες γενικά αίθριος.

Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι-απόγευμα με τοπικούς όμβρους στα βορειοδυτικά

ορεινά.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια, όπου οι συγκεντρώσεις της θα είναι αυξημένες.

Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Μεγάλο Σάββατο 27/4

Γενικά αίθριος καιρός.

Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν μετά το μεσημέρι στα βόρεια ηπειρωτικά και, στις ορεινές κυρίως περιοχές, θα

εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στη δυτική χώρα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στην ανατολική βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 βαθμιαία στα νότια έως 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Την Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά νότιοι, 4 με 5 βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα