Άστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο με βροχές και καταιγίδες

Άστατος ο καιρός το  Σαββατοκύριακο με βροχές και καταιγίδες

Άστατος ο καιρός το  Σαββατοκύριακο. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες, αλλά και τα χιόνια, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει μεταβολή.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να κρατήσουν έως την Τρίτη 16 Απριλίου. Πιο αναλυτικά:

Σάββατο

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές το πρωί στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μεταφορά το μεσημέρι. Από αργά το απογευματινές τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ που βαθμιαία στα δυτικά και νότια θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη τους 17.

Κυριακή

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Αργά το απόγευμα οι βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Δευτέρα

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, τη νύχτα στα δυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Τρίτη

Στη Μακεδονία, τα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν νοτιότερα και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη

Αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ηπειρωτικά με σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα βρεθεί σε μικρή άνοδο.

Πέμπτη

Λίγες νεφώσεις και την Πέμπτη, κατά τόπους αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ, η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα