Τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και ισχυροί βοριάδες σήμερα Σάββατο

Τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται για το Σάββατο. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα θα είναι τοπικά ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και της Κρήτης. Οι άνεμοι θα είναι βόρειων διευθύνσεων, στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά. Στα ανατολικά θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. 

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά, όπου είναι πιθανό τις πρωινές ώρες να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, εντάσεως 7 με 8 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά και τα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα). 

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 3 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία και τη Θράκη, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα). 

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες. Θα φυσούν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακά από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 6 με 8 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια τοπικά έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Κρήτη και τις Κυκλάδες αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη, όπου τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 7 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 9 και 14 βαθμών Κελσίου. 

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται: στα βόρεια, λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες και από το απόγευμα γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα εκδηλωθούν νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα με σποραδικές καταιγίδες, που πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 7 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια θα φυσούν από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη). 

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή, στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, με σποραδικές βροχές και στα ορεινά με ασθενείς χιονοπτώσεις. Στην δυτική Ελλάδα και την Μακεδονία, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και τις Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις: στα δυτικά με ένταση 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά εντάσεως 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά και στα νησιά του Ιονίου.?

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα