Καιρός – Αρναούτογλου: Alert σε αυτές τις περιοχές, τι πρέπει να προσέχετε

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν όσοι θα μετακινηθούν τις επόμενες ώρες, καθώς ο καιρός σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή θα μας δείξει ξανά… για τα καλά τις άγριες διαθέσεις του. Ο Σάκης Αρναούτογλου, από την πλευρά του, στην προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ώρες.

Η κακοκαιρία θα εξελιχθεί κυρίως σήμερα Πέμπτη, αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο, όταν η θερμοκρασία θα φτάσει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Αυτό οφείλεται εν πολλοίς και στην ενίσχυση των βοριάδων, που θα φτάσουν τα οκτώ και εννέα μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο θα είναι μικρότερης έντασης.

ΚΑΙΡΟΣ – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Οι άνεμοι θα παραμείνουν και την Παρασκευή και θα αρχίσουν να εξασθενούν, πέφτοντας στα οκτώ μποφόρ, από το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο. Άλλο σημαντικό στοιχείο αυτής της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες που θα επηρεάσουν περισσότερο τη δυτική, κεντρική, νότια και ανατολική νησιωτική χώρα. Περιοχές όπως η Μακεδονία και η Θράκη και η Ήπειρος, δεν θα επηρεαστούν σημαντικά.

Εκτός από τις βροχές θα πέσουν και χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου, ακόμα και στα ορεινά της Κρήτης.

Τα εντονότερα φαινόμενα αναμένονται στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Στην Κρήτη οι βροχές θα συνεχιστούν και το Σάββατο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα περιοριστούν σημαντικά από την Παρασκευή. Στην Αττική, θα βρέξει κατά διαστήματα και, ίσως, εκδηλωθεί και καταιγίδα. Χιόνια θα πέσουν και στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα και, βεβαίως, θα σημειωθεί και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Ουσιαστική βελτίωση του καιρού, για όλη τη χώρα, αναμένεται από την Κυριακή, οπότε η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει.

«Προσοχή την Παρασκευή 29/03 στους ανέμους σε αρκετές περιοχές της χώρας (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και στις ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα», αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου. Δείτε την ανάρτησή του και τους σχετικούς χάρτες.

 

 

Ο καιρός σήμερα – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Καιρός Αθήνα – Αττική
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα νότια. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, από το μεσημέρι 6 με 7 και στα ανατολικά βαθμιαία 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βρόχων μέχρι το μεσημέρι. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: ανατολικοί 3 με 5 και στο Θερμαϊκό μετά το μεσημέρι 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα στα βόρεια θα σταματήσουν. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 8 και στο Ιόνιο γρήγορα τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι . Από το απόγευμα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία 6 με 7 και στα ανατολικά και τα νότια 8 και τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και από τα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, από το μεσημέρι καταιγίδες τόπους ισχυρές κυρίως στα νότια. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6, από το μεσημέρι βαθμιαία 6 με 7 και στα δυτικά 8 και τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα βόρεια αυξημένες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές προς το μεσημέρι. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες καταιγίδες τόπους ισχυρές στα Δωδεκάνησα τη νύχτα. Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6, από το μεσημέρι βαθμιαία 7 με 8 και τη νύχτα πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 στρεφόμενοι από το απόγευμα σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός αύριο Παρασκευή 29-03-2019

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα κεντρικά και νότια και καταιγίδες στα νότια. Τα φαινόμενα καταιγίδες τόπους θα είναι έντονα στις Κυκλάδες (κυρίως νότιες) τις πρωινές ώρες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής Στέρεας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα στα δυτικά. Θερμοκρασία: θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί καταιγίδες τόπους τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα