Επιδείνωση του καιρού: Από λιακάδες σε μπόρες και πτώση της θερμοκρασίας

Νέα επιδείνωση των καιρικών συνθηκών προβλέπεται από το μεσημέρι της Τρίτης.

 Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στην κεντρική και βόρεια χώρα, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί, με ένταση τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει πτώση από το βράδυ στα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα έχει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3-5 και τις μεσημβρινές ώρες νοτιοανατολικοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Το βράδυ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4, από το βράδυ βορειοδυτικοί 4-5 και τη νύχτα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο ουρανός προβλέπεται συννεφιασμένος, με σποραδικές βροχές το μεσημέρι και από το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ, που από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους 4-5 και τη νύχτα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 21 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές μετά το μεσημέρι. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται συννεφιά με σποραδικές βροχές το μεσημέρι και μετά το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και στα νότια δυτικοί 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες παροδικά θα είναι αυξημένες. Από το μεσημέρι προβλέπονται σποραδικές βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4-5 και στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη

Σποραδικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται και την Τετάρτη. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν από τα δυτικά και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα βόρεια ορεινά και από το βράδυ και στα υπόλοιπα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, που τη νύχτα θα στραφούν σε ανατολικούς τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα