Μάρτης γδάρτης: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και χιόνια

Μάρτης γδάρτης: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και χιόνια

Αλλάζει από την Τρίτη ο καιρός στην χώρα μας και σε πολλές περιοχές θα  σημειωθούν κατά τόπους βροχές, αλλά ακόμα και χιόνια αναφέρει η πρόγνωση καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Για αύριο, Τρίτη, αναμένονται νεφώσεις και σποραδικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Από το απόγευμα, ωστόσο, θα σημειωθούν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια.

Ο Σάκης Αρναούτογλου μεταξύ άλλων αναφέρει στην προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Σταδιακή αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός απο την Τρίτη με λίγα και τοπικά όμως φαινόμενα κυρίως στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Την Τετάρτη από τα δυτικά προβλέπεται επιδείνωση του καιρού που την Πέμπτη θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας εκτός από τη βόρεια Ελλάδα όπου δυστυχώς οι βροχές θα είναι λίγες και τοπικού χαρακτήρα!  Προσοχή στους πολύ ενισχυμένους βοριάδες την Πέμπτη οι οποίοι και θα ρίξουν τη θερμοκρασία κυρίως στην ανατολική και νότια Ελλάδα ενώ στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως πάνω από τα 700-800 περίπου μέτρα!»

Δείτε την ανάρτηση που έκανε, και τους σχετικούς χάρτες. 

Πιο αναλυτικά, ο καιρός σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ:

Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, από τα βόρεια, την Τετάρτη (27/3). Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία έως το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία από το απόγευμα στα νότια πιθανώς θα είναι τοπικά ισχυρές. Παράλληλα παροδικά χιονοπτώσεις αναμένονται αρχικά στα βόρεια ορεινά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ορεινά.

Την Πέμπτη (28/3) η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Νεφώσεις αναμένονται, παροδικά αυξημένες, και τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις κεντρικές και νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, πιθανώς τοπικά ισχυρές έως το μεσημέρι στα νότια.

Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρεια χώρας. Βαθμιαία από το απόγευμα και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Επίσης, την Πέμπτη οι βοριάδες αναμένεται να φτάσουν τα 8 και πιθανώς τοπικά τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα