Με τι καιρό θα γίνουν οι παρελάσεις

Με καλοκαιρία θα γιορταστεί η αυριανή επέτειος για την 25η Μαρτίου, καθώς θα υπάρχει λιακάδα σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Θα φτάσει αύριο Δευτέρα, 25η Μαρτίου, στους 22 ακόμα και 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Η έντασή τους δεν θα ξεπερνά τα έξι μποφόρ.

Έτσι λοιπόν οι παρελάσεις σε όλη την επικράτεια, από το Καστελόριζο και τους Αρκιούς, μέχρι την Κέρκυρα και το Αγρίνιο, σε όλη την ηπειρωτική χώρα και στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη θα γίνουν με πάρα πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Την Τρίτη, 26 Μαρτίου, θα διατηρηθεί ο καλός καιρός αν και από το βράδυ θα αρχίσει να συννεφιάζει και να βρέχει στη βόρεια Ελλάδα.

Από Τετάρτη (27.3.2019) όμως προς Πέμπτη (28.3.2019) έχουμε επιδείνωση του καιρού, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει όλη τη χώρα, θα δώσει βροχές στα πεδινά χιόνια στα ορεινά στα κεντρικά και βόρεια τοπικές καταιγίδες, κυρίως στις νότιες περιοχές.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες και θα ενισχυθούν, φτάνοντας τα 7, 8, ακόμη και 9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση.

Θα έχουμε, δηλαδή, μία πτώση της θερμοκρασίας σε σχέση με τις θερμοκρασίες της 25ης Μαρτίου κατά 10 με 12 βαθμούς. Πολύ κρύος θα παραμείνει ο καιρός και την Πέμπτη (28.3.2019) με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ενισχυμένους βοριάδες.

Την Παρασκευή (29.3.2019) τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, εξαιρουμένης μάλλον της Κρήτης. Οι βοριάδες θα κρατήσουν, αλλά θα αρχίσουν σιγά – σιγά να εξασθενούν λιακάδα θα υπάρχει σε πολλές περιοχές το κρύο όμως θα παραμείνει τσουχτερό, κυρίως τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Βελτίωση θα έχουμε το Σαββατοκύριακο (30 & 31.3.2019), καθώς και τα μποφόρ θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα ανέβει και λιακάδα θα επικρατήσει σε ολόκληρη τη χώρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα