Ο καιρός μέχρι την 25η Μαρτίου. Πότε έρχεται νέα ψυχρή εισβολή

Ο καιρός μέχρι την 25η Μαρτίου. Πότε έρχεται νέα ψυχρή εισβολή

Ανοιξιάτικο το σκηνικό και την Τρίτη,  ενώ από Τετάρτη ο Μάρτιος θα δείξει και πάλι τα «δόντια» του.

Πλησίασε τους 25 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες καταγράφηκαν στη Λιβαδειά (24.7), στη Λάρισα (24.2), στα Τρίκαλα (24.1), στους Μεταξάδες Έβρου (23.8), και στην Καρδίτσα (23.6).

Την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 αναμένονται αραιές νεφώσεις στο Ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη έως το μεσημέρι και στην Κρήτη προς το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι κυρίως στα ορεινά.

Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, τόσο έως το πρωί, όσο και προς το βράδυ. Το ίδιο μοτίβο του καιρού θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως την Τετάρτη, αλλά το βράδυ χρειάζεται προσοχή καθώς σε αρκετές περιοχές το κρύο θα είναι αισθητό.

Πώς θα κυμανθεί ο καιρός έως την 25η Μαρτίου

Από την Τετάρτη, θα έχουμε μεταβολή του καιρού, με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και χιόνια σε αρκετά ορεινά, μεταβολή που θα διατηρηθεί έως το Σάββατο.Στη συνέχεια, ο καιρός βελτιώνεται με παροδικές νεφώσεις και όσοι αναρωτιούνται για το τι καιρό θα κάνει την 25η Μαρτίου, σε γενικές γραμμές προβλέπεται καλός.

Όμως…τα προγνωστικά στοιχεία στη συνέχεια προβλέπουν νέα ισχυρή ψυχρή μεταβολή που θα μας θυμίσει χειμώνα με βροχές, απότομη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια. Η μεταβολή θα γίνει αισθητή από τις 27 Μαρτίου.