Η κακοκαιρία Ωκεανίς χτυπάει ανελέητα την Κρήτη. Αγνοείται άνδρας στα Χανιά

Η κακοκαιρία Ωκεανίς χτυπάει ανελέητα την Κρήτη. Αγνοείται άνδρας στα Χανιά

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει στην Κρήτη η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα από το μεσημέρι της Κυριακής.

Εικόνες απίστευτης καταστροφής προκαλεί στην Κρήτη, κυρίως στη δυτική πλευρά του νησιού, η κακοκαιρία «Ωκεανίς». Το χειρότερο είναι ότι σύμφωνα με το meteo.gr, η επέλαση των ακραίων καιρικών φαινομένων θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως αύριο Τρίτη! Κατολισθήσεις στον ΒΟΑΚ, πτώσεις δέντρων στο κέντρο των Χανίων, πλημμύρες στο Φόδελε, κατάρρευση τμήματος γέφυρας στον Αλικιανό και εκκενώσεις σπιτιών συνθέτουν το σκηνικό των δύσκολων ωρών που περνούν οι κάτοικοι της Κρήτης.

Χανιά: Αγνοείται 61χρονος που παρασύρθηκε από χείμαρρο μέσα στο αυτοκίνητό του

Ώρες αγωνίας για 61χρονο στον Εμπρόσνερο του δήμου Αποκορώνου ο οποίος χάθηκε με το αυτοκίνητό του, στα νερά ορμητικού χειμάρρου

Ο 61χρονος σύμφωνα με πληροφορίες από το flashnews, κινείτο με αγροτικό αυτοκίνητο και στην προσπάθειά του να προσεγγίσει σημείο που είχε τα πρόβατά του, μεταξύ Εμπρόσνερου και Βατουδιάρη παρασύρθηκε από χείμαρρο και έκτοτε τα ίχνη του αγνοούνται.

Περίπου στις 2 το μεσημέρι, εντοπίστηκε το αυτοκίνητο του 61χρονου, ωστόσο ο ίδιος αγνοείται.

Αυτήν την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη συντονισμένες προσπάθειες ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά και εθελοντών για τον εντοπισμό. Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στον ποταμό Βατουδιάρη.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, όπου υπάρχουν καταπτώσεις χωμάτων και πετρών, ενώ πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται με πολύ μεγάλη δυσκολία.

Από την κακοκαιρία υπήρξαν ακόμα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών, ενώ το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση με το οποίο καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν την προσέγγιση τους στο παλιό λιμάνι της πόλης.

Οι Αρχές καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

 Οι περιοχές όπου οι άνεμοι θα ξεπεράσουν τα 8 μποφόρ/ Πηγή: meteo.gr

Λόγω καταπτώσεων υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στη γέφυρα μετά το χωριό Φουρνές προς Λάκκους, καθώς και στον επαρχιακό δρόμο από τη διακλάδωση Αργυρούπολης προς Ασή Γωνιά.

Οι οδηγοί καλούνται να αποφεύγουν τη διέλευση από τις γέφυρες των δήμων Πλατανιά, Κισσάμου και Σελίνου λόγω επικινδυνότητας, ενώ κλειστή παραμένει η γέφυρα του Αλικιανού.

Προβλήματα υπάρχουν και στο εθνικό οδικό δίκτυο, λόγω καταπτώσεων χωμάτων και πετρών. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις περιοχές Πλατάνι, Καλάμι και Αγίου Φανουρίου.

Μεγάλες κατολισθήσεις, λόγω των βροχοπτώσεων, έχουν σημειωθεί και στο Βόρειο Οδικό 'Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), που εκτείνονται σε αρκετά σημεία από την Αγία Πελαγία μέχρι και τη Σκεπαστή. Στο ύψος του Φόδελε έχει διακοπεί το ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση το Ρέθυμνο, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με προσοχή και υπό την παρακολούθηση της Τροχαίας.

«Γίνεται προσπάθεια σε αρκετά σημεία του ΒΟΑΚ να μην κλείσουν οι δρόμοι» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης.

Σημαντικές κατολισθήσεις, πρανών και βράχων, καταγράφονται στις Σίσες, αλλά και στην Σκεπαστή, με τα μηχανήματα της Περιφέρειας Κρήτης να επιχειρούν από νωρίς το πρωί.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, Γιάννης Λεονταράκης, ανέφερε ότι «όποια μέσα διαθέτουμε ως Περιφέρεια, αλλά και των εργολάβων, αυτή την ώρα βρίσκονται στο ΒΟΑΚ. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τον δρόμο ανοιχτό. Χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς».

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στον δρόμο Ηρακλείου - Μοιρών, καθώς στο ύψος της Σταυρακιανής Καμάρας πριν το Σίβα, το βουνό «κατεβάζει» λάσπη.

Μάλιστα, με ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει τους πολίτες ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, θα συνεχιστούν μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης, ιδιαίτερα στις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου, Ρεθύμνης και Χανίων.

Η κατανομή ολικού υετού (βροχή/χαλάζι/χιόνι) έως και το πρωί της Τρίτης 26/02/ Πηγή: meteo.gr

«Ήδη παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα σε όλο το οδικό δίκτυο από κατολισθήσεις και παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ενημερώνονται από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα για τη βατότητα του οδικού δικτύου. Καλό είναι να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις», αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία καταλήγει: «Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται από τους οδηγούς στις διασταυρώσεις δρόμων με χείμαρρους, στις λεγόμενες "ιρλανδικές" διαβάσεις, που λόγω της έντονης απορροής δεν θα πρέπει να διασχίζονται».

Κλειστά σχολεία, φροντιστήρια και κολυμβητήρια!

Από την κακοκαιρία που πλήττει τα Χανιά έμειναν σήμερα κλειστά τα σχολεία ενώ σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ κλειστή παραμένει η Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου Χανίων, δεν λειτουργούν τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, το κολυμβητήριο Χανίων καθώς και όλα τα δημοτικά γυμναστήρια.

Ο Δήμος Χανίων με ανακοίνωση του απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να μην προσεγγίζουν τον δημοτικό κήπο λόγω του υψηλού κινδύνου πτώσης δέντρων, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και της έντονης βροχόπτωσης. Παράλληλα καλούνται οι οδηγοί να μην παρκάρουν στις οδούς περιμετρικά του Δημοτικού Κήπου και οι πεζοί να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Λόγω των καιρικών συνθηκών αναβλήθηκε για την Τετάρτη η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πλατανιά.

Νέα προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Ποιες περιοχές θα πνίξει η Ωκεανίς

Δριμύ ψύχος και πολικές θερμοκρασίες, αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν, επικρατούν στα βόρεια ορεινά της χώρας, ενώ παράλληλα, η «Ωκεανίς» φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία το πρωί της Δευτέρας καταγράφηκε στους μείον 14 βαθμούς Κελσίου, στο Μεσόβουνο της Κοζάνης, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Οι επόμενες χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στον Άγιο Παύλο Ημαθίας (-12,9), στη Βλάστη Κοζάνης (-10), στην Κερασιά Πέλλας (-9,6) και στην Κλεισούρα Καστοριάς (-9,1).

Στη νότια Ελλάδα, η «Ωκεανίς» δίνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη, κυρίως στα δυτικά του νησιού που ήδη είχαν επηρεαστεί σημαντικά από την προηγούμενη κακοκαιρία «Χιόνη». Τα μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί του ΕΑΑ/meteo έως το πρωί της Δευτέρας ήταν στην Ασή Γωνιά των Χανίων (βροχόπτωση 192 χιλιοστών μέσα στις δέκα πρώτες ώρες της ημέρας), στο Σέμπρωνα Χανίων (133), στις Βρύσες Χανίων (84), στον Αλικιανό Χανίων (80) και στους Άγιους Πάντες Χανίων (65).

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του ΕΑΑ/meteo, τα ισχυρά φαινόμενα στην Κρήτη (βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά του νησιού), θα συνεχιστούν έως και το πρωί της Τρίτης. Η Δυτική Κρήτη θα δεχτεί και πάλι πολύ μεγάλα ποσά βροχής. Με δεδομένα τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, και τον κορεσμό του εδάφους σε νερό, συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή σε μετακινήσεις και εξωτερικές εργασίες.

Όσον αφορά την υπόλοιπη χώρα, βροχές αναμένονται στην νοτιοανατολική Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο και στο Αιγαίο, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στο Νότιο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές των παραπάνω ηπειρωτικών περιοχών. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά, και από τις πρώτες ώρες της Τρίτης θα περιοριστούν ως επί το πλείστον στην Κρήτη.

Οι θυελλώδεις και πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα συνεχίσουν κατά το υπόλοιπο της Δευτέρας, ενώ σταδιακή εξασθένηση τους αναμένεται την Τρίτη. Τέλος, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο την Τρίτη και την Τετάρτη.

Περισσότερες από 280 κλήσεις έχει λάβει η Πυροσβεστική

Περισσότερες από 280 κλήσεις δέχθηκε το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, για παροχή βοήθειας, κοπές δένδρων και αφαίρεση αντικειμένων.

Ειδικότερα, στην ευρύτερη περιοχή του νομού Αττικής δέχθηκε 131 κλήσεις για κοπές δέντρων και 97 κλήσεις για απομάκρυνση αντικειμένων. Στην Κρήτη, 19 κλήσεις για κοπές δέντρων και απομακρύνσεις αντικειμένων, ενώ πραγματοποιήθηκαν μεταφορές τεσσάρων ατόμων σε ασφαλές σημείο. Στην περιοχή του Αργοστολίου, στην Κεφαλονιά, έγιναν 13 κλήσεις για κοπές δέντρων και 3 για απομακρύνσεις αντικειμένων. Στη Σαμοθράκη, λόγω ισχυρής χιονόπτωσης, πραγματοποιήθηκαν 16 παροχές βοήθειας για διάνοιξη δρόμων και μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα-φάρμακα-καύσιμα). Στην περιοχή Καλεσμένο Ευρυτανίας μεταφέρθηκαν 2 άτομα σε ασφαλές σημείο, ενώ στην κοινότητα Γλυφάδας Ευβοίας πραγματοποιήθηκε μεταφορά ασθενούς από την οικία του σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Όπως σημειώνει η Πυροσβεστική, οι δυνάμεις της παραμένουν σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των περιστατικών που τυχόν θα προκύψουν.

 Χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας

Χωρίς ρεύμα για σχεδόν 24 ώρες έχει μείνει κατοικία στην Αρτέμιδα.

Όπως καταγγέλλει αναγνώστης στον enikos. gr, παρά τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα που έχει κάνει στην υπηρεσία για τις βλάβες, δυστυχώς παραμένει στο σκοτάδι από το μεσημέρι της Κυριακής.

Σε επικοινωνία του enikos.gr με τον πρόεδρο της ένωσης τεχνικών της ΔΕΗ Κώστα Μανιάτη, επιβεβαίωσε ότι αρκετά προβλήματα παρουσιάζονται και σήμερα στην ηλεκτροδότηση σε αρκετές περιοχές της ανατολικής και βόρειας Αττικής.

Όπως επισήμανε ο κ. Μανιάτης, στην Πεντέλη, στον Γέρακα, στη Ραφήνα, στο Ντράφι, στους Θρακομακεδόνες και την Αρτέμιδα, αρκετά σπίτια βρίσκονται εκτός δικτύου. Σε πολλές περιπτώσεις η διακοπή ρεύματος φτάνει τις 24 ώρες, δήλωσε ο κ. Μανιάτης -καθώς όπως είπε- υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις τεχνικού προσωπικού.

Στα 2,5 μέτρα έφτασε το ύψος του χιονιού στη Σαμοθράκη

Η «Ωκεανίς» εξακολουθεί να βάλλει το νησί της Σαμοθράκης, καθώς από νωρίς το πρωί συνεχίζεται η έντονη χιονόπτωση, με το ύψος του χιονιού να φτάνει τα 2,5 μέτρα.

«Η χιονόπτωση σταμάτησε μόνο την Κυριακή και είχαμε τη δυνατότητα ν' ανοίξουμε κάποιους δρόμους, για να έχουμε μία επικοινωνία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Οι ανάγκες, όμως, είναι πολύ μεγάλες. Χρειαζόμαστε πολλά μηχανήματα να δουλεύουν, συγχρόνως, τόσο για την απομάκρυνση του χιονιού όσο και για την εναπόθεσή του, γιατί είναι τεράστιες οι ποσότητες χιονιού. Όσο συνεχίζεται η χιονόπτωση, δεν μπορεί να γίνει καμία εργασία και η κατάσταση επιδεινώνεται. Εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με την οποία είμαστε σε επικοινωνία από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων και έχουμε ζητήσει συνδρομή με εκχιονιστικά μέσα, μηχανήματα και χειριστές. Εφ' όσον επιτραπεί ο απόπλους και αποκατασταθεί η συγκοινωνία περιμένουμε ότι θα ανταποκριθεί στο αίτημα αποστολής βοήθειας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας σημείωσε πως με το χιόνι, τις χαμηλές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να κινείται μεταξύ -6 και -4 βαθμών Κελσίου και τους ισχυρούς ανέμους, έντασης 7-8 μποφόρ, το νησί εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ανά διαστήματα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ενώ παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.

Στο μεταξύ, ασθενείς χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες συνθέτουν το καιρικό σκηνικό σε ολόκληρο τον Έβρο, όπου το οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό, ωστόσο οι κατά τόπους δημοτικές Αρχές εφιστούν την προσοχή των οδηγών λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος εξαιτίας του παγετού, ενώ τα συνεργεία των δήμων συνεχίζουν τη ρίψη αλατιού.

Σε ό,τι αφορά στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης οι Αστυνομικές Διευθύνσεις, προχώρησαν σήμερα στην άρση της προσωρινής απαγόρευσης κυκλοφορίας των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης, που εφαρμόστηκε από το Σάββατο λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα λόγω της κακοκαιρίας

 Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί, που χρειάζονται αλυσίδες

Προβλήματα καταγράφονται στο οδικό δίκτυο πολλών περιοχών λόγω του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο, αλλά και στα λιμάνια εξακολουθεί να δημιουργεί η κακοκαιρία “Ωκεανίς”, που πλήττει ολόκληρη την χώρα από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας η κυκλοφορία γίνεται μόνο με τη χρήση αλυσίδων, ενώ σε άλλα σημεία έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Δείτε αναλυτικά που εντοπίζονται τα προβλήματα, σύμφωνα με την Τροχαία. (Τελευταία ενημέρωση Δευτέρα 25/02/2019, 08.30).

Διακοπή κυκλοφορίας λόγω χιονοπτώσεων και βροχόπτωσης

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ, ρεύμα προς «REGENCY CAZINO MONT PARNES».

Περ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης, από το ύψος του Αγ. Πέτρου έως το ύψος του Σ.Ν.

Πεντέλης «414» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Δ.Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Επαρχιακό Δίκτυο της Νήσου Σαμοθράκης και συγκεκριμένα:

Επ.Ο. Καμαριώτισσας – Χώρας,

Επ.Ο. Καμαριώτισσας – Αλωνιών,

Επ.Ο. Καμαριώτισσας – Παλαιάπολης.

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο ορεινού όγκου Λεπτοκαρυάς – Μεγάλου Δερείου.

Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ

Στις ισόπεδες Ιρλανδικού τύπου διαβάσεις, Μεσοχωρίου, Αγ. Μαρίνας Ιμέρου, Μωσαϊκού Σκαλώματος, Αρριανών.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΠΕΛΛΑΣ

Διακοπή κυκλοφορίας λόγω πυκνής χιονόπτωσης, Τ.Κ. Κερασιάς έως το Χ/Κ ΒόραςΚαϊμακτσαλάν, από το 7ο χλμ.

Δ.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών και λεωφορείων αυτοκινήτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων από ώρα 12:30 της 23-02-2019 για τα κάτωθι σημεία:

Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη) από 60ο χλμ. έως 94ο χλμ.(ΠαλαιόκαστροΤαξιάρχη-Αρναία).

Επ.Ο. Πολυγύρου-Ταξιάρχη.

Επ.Ο. Νεοχωρίου –Βαρβάρας-Ολυμπιάδας.

Δασική Οδ. Ταξιάρχη-Παλαιόχωρας.

Οδικό δίκτυο Αγίου Όρους.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Επ. Ο. Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 24,5ο έως 28 ο χλμ. για όλα τα οχήματα, λόγω συσσώρευσης μεγάλων όγκων χιονιού σε τμήματα του οδοστρώματος.

Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Επ.Ο. Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 20ο έως 30ο χλμ για όλα τα οχήματα, λόγω συσσώρευσης μεγάλων όγκων χιονιού σε τμήματα του οδοστρώματος, εξυπηρετούνται μόνο οχήματα της 3ης Μ.Σ.Ε.Π.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δ.Α.ΛΑΡΙΣΑΣ

Δ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 

Επ. Ο. Χανίων – Κισσού Μαγνησίας, από διασταύρωση Χ/Κ «Αγριόλευκες Πηλίου», μέχρι τη διασταύρωση με την Επ.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος) – Κισσό Μαγνησίας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α.ΕΥΒΟΙΑΣ

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων

Ε.Ο. Χαλκίδας- Ιστιαίας από 70ο (Αγ. Άννα) έως 88ο (Παππάδες).

Επ.Ο. Αγ. Άννας – Κερασιάς.

Επ.Ο. Ροβιών – Δρυμώνα.

Επ.Ο. Δίκτυο βουτά – Κοκκινομηλιάς – Κερασιάς .

Επ.Ο. Βουτά – Μηλιών.

Επ.Ο. Βουτά – Λίμνης.

Δρόμος κλειστός:

Επ. Ο. Στενής- Στροπωνων,

Επ. Ο. Αγ. Αθανασίου – Γλυφάδας,

Επ. Ο. Αγ. Σόφιας- Λημνιωνα.

Δ.Α.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Επ.Ο. Καρπενησίου-Χιονοδρομικού Κέντρου (από 3η χ/θ έως 13η χ/θ).

Επ.Ο. Καρπενησίου-Φουρνά (από 12η χ/θ έως 22η χ/θ – θέση «ΒΡΑΧΟΣ»).

Επ.Ο. Καρπενησίου-Καρδίτσας (από 35η χ/θ έως 40η χ/θ – θέση «ΖΑΧΑΡΑΚΙ»).

Επ.Ο. Καρπενησίου-Κρικέλου (από 12η χ/θ έως 20η χ/θ).

Π.Ε.Ο. Καρπενησίου – Λαμίας (από 8η χ/θ έως 12η χ/θ – Ράχη Τυμφρηστού).

Δ.Α.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Ε.Ο. Λαμίας-Καρπενησίου, από 30ο έως 64,7ο χλμ, απαγόρευση κυκλοφορίας στα φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων.

Επ.Ο. Σπερχειάδας-Δ.Δ. Περιβολίου, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος και κατολίσθησης(από ώρα 14:30 της 18-02-2019), η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί.

Δ.Α.ΦΩΚΙΔΑΣ

Ε.Ο. Θερμοπυλών-Άμφισσας στο 50,5ο χλμ, λόγω καθίζησης οδοστρώματος, διακοπή κυκλοφορίας στο ρεύμα πορείας προς Άμφισσα και εκ περιτροπής διεξαγωγή της από το ρεύμα προς Θερμοπύλες.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΑΧΑΪΑΣ

Τ.Κ. Περιστέρας – Χ/Κ.

Ε.Ο. Αιγίου-Καλαβρύτων μέσω Πτέρης, από 8Ο χλμ κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη.

Δ.Α. ΗΛΕΙΑΣ

Οικισμός Μύλοι Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεσταίνων.

Επ.Ο. Κρεσταίνων-Ανδρίτσαινας, στο 40ο χλμ (οικισμός μύλοι Ανδριτσαίνας) λόγω κατολισθήσεων.

Επ.Ο. Λατζοϊου – Νεράιδας, λόγω έντονων βροχοπτώσεων, από την γέφυρα του οικισμού Γραμματικού Δ.Δ. Λαντζοϊου.

Επ.Ο. Χελιδονίου – Κρυονερίου Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Παραποτάμια Οδός από το ύψος της Παπαδούς έως την γέφυρα στα Άσπρα Σπίτια.

Επ. Ο. Αλφειούσας προς Μακρίσσια, θέση «Λίμνες», λόγω πτώσης βράχων & χωμάτινων όγκων.

Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Αναφέρεται ότι την 23-02-2019 και περί ώρα 20:25, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων (ισχυροί άνεμοι) και κατόπιν ενημέρωσης της εταιρίας «ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.» επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας-διέλευσης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάτρα της γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» για δίκυκλα οχήματα καθώς και για φορτηγά οχήματα κενού φορτίου.

Κλειστός δρόμος λόγω χιονόπτωσης: Επαρχιακή οδός Ναυπάκτου- Γραμμένης Οξιάς (από, Τ.Κ Καλλονή, Τ.Κ Κυδωνιά Τ.Κ. Λεύκας, Τ.Κ. Γραμμένης Οξιάς, Τ.Κ. Μανδρινής).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δ.Α. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ε.Ο. Καλαμάτας – Σπάρτης, από το 23,5ο– 38,5ο χλμ, λόγω καθίζησης οδοστρώματος.

Δημοτική οδό Αλαγονιας – Πηγων

Δημοτική οδό που οδηγεί στην Τ.Κ. Νεδουσας (είσοδος από Ε.Ο. Καλαμάτας – Σπάρτης)

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Δ.Α. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Ε.Ο. Αργοστολίου – Σάμης, από το 6ο έως το 20ο χλμ.

Επ. Ο. Αργοστολίου- Διβαράτων (μέσω Φάλαρη)

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΗΤΗΣ

Δ.Α. ΧΑΝΙΩΝ

Επαρχιακός δρόμος από Αϊ Κυρ Γιάννη προς Καλάθενες (Κίσσαμος) λόγω κατολίσθησης.

Δ.Α. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Επ. Ο. Πανόρμου – Περάματος (Υπερχείλιση ποταμιού)

Επ. Ο. Πρασσές – Γιαννούδι (Κατολίσθηση).

Χρήση αλυσίδων λόγω χιονοπτώσεων – παγετού

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ

Από οικισμό Δρανιάς προς Οργάνη – Σμιγάδα – Μυρτίσκη – Άνω Βυρσίνη

Επ.Ο. Νέας Σάντας προς Κέχρο από 15ο χλμ και υπόλοιπο ορεινό όγκο.

Επ. Ο. Ραγάδα – Εσοχής.

Δ.Α. ΞΑΝΘΗΣ

Δημοτική οδό Άνω Καρυοφύτου – Λειβαδίτη – Δασικού Χωριού.

Δ.Α. ΔΡΑΜΑΣ

Επ. Ο. Βώλακα – Χ/Κ Φαλακρού.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΠΕΛΛΑΣ

Επ. Ο. Άρνισσας έως το Χ/Κ Βόρας-Καϊμακτσαλάν, από το 17ο χλμ.

Δ.Α. ΗΜΑΘΙΑΣ

Επ. Ο. Βέροιας – Σελίου, από 14,2 έως 26Ο χλμ (Χ/Κ Σελίου).

Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 81Ο έως 97,3Ο χλμ (όρια Δ.Α. Ημαθίας).

Επ. Ο. Βέροιας – Δάσκιου, από 21Ο μέχρι 39,1Ο (Δάσκιο).

Δημοτική Ο. Νάουσας – 3-5 Πηγαδιών από 8Ο έως 17ο (Χ/Κ).

Δημοτική Ο. Νάουσας – Σελίου από 8Ο έως 17Ο ((Χ/Κ).

Δ.Α. ΚΙΛΚΙΣ

Ε. Ο. Γουμένισσας-Μ. Λιβαδίων, από το 18ο χλμ.

Δ.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Παλαιά Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη) από 60ο χλμ. έως 94ο χλμ.(ΠαλαιόκαστροΤαξιάρχη-Αρναία).

Επ. Οδ. Πολυγύρου-Ταξιάρχη.

Επ. Οδ. Νεοχωρίου –Βαρβάρας-Ολυμπιάδας.

Δασική Οδ. Ταξιάρχη-Παλαιόχωρας.

Οδικό δίκτυο Αγίου Όρους.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ε.Ο. Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας) από το 12ο χλμ έως το 25ο χλμ.

Επ. Ο. Αετού – Νυμφαίου από το 1ο χλμ έως το 9ο χλμ.

Δ.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Επ. Ο. Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18ο έως το 24,5ο χλμ. (ύψος Χ/Κ Βιτσίου).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ

Επ. Ο. Γόννων – Καλλιπεύκης από 4ο έως 22ο χλμ.

Επ. Ο. Συκουρίου – Σπηλιάς από 1ο χλμ.

Επ. Ο. Σ.Σ. Ραψάνης – Ραψάνη από 3ο χλμ.

Επ. Ο. Πυργετού – Κρανιάς από 1οχλμ.

Επ. Ο. Κόκκινου Νερού – Καρίτσας.

Επ.Ο Τεμπών-Αμπελακίων

Επ. Ο. Μεγαλόβρυσου – Ανατολής.

Επ. Ο. Δήμητρας – Ανατολής από 10ο έως 18ο χλμ.

Επ. Ο. Καλαμακίου – Ελάφου από 3ο έως 7ο χλμ.

Επ. Ο. Αγιάς – Μελιβοίας από 3ο έως 10ο χλμ.

Επ. Ο. Ελάφου – Σκλήθρου

Επ. Ο. Αγιοκάμπου – Σκλήθρου

Επ. Ο. Βελίκας – Μελιβοίας

Δ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Eπ. O. Βόλου – Ζαγοράς (άνω κλάδος) από χ/θ 7ο έως 30ο χλμ.

Επ.Ο. Χανίων – Δράκειας

Επ.Ο. Καναλίων – Κεραμιδίου – Βενετού

Επ.Ο Μηλέων-Αγίου Βλασίου

Επ.Ο Βρόχια-Αγίου Λαυρεντίου

Επ.Ο Αργαλαστής-Προμυρίου

Νεοχώρι

Λαύκο

Επ.Ο Βόλου-Ζαγοράς (κάτω κλάδος) από διασταύρωση ΛΑΜΠΙΝΟΥ.

Επ.Ο Δέλτα Μηλέων – Χορευτρα

Επ.Ο. Άνω Γατζεας-Αγίου Γεωργίου

Δ.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Επ. Ο. Καρδίτσας – Άρτας, από 44ο έως 52ο χλμ (Δ/ση Οξυάς έως Τ.Κ. Αργιθέας- θέση «ΤΥΜΠΑΝΟΣ»).

Επ.Ο. Μουζακίου – Στεφανιάδας, από 11ο έως 29ο χλμ (Στροφές Πευκόφυτου έως Τ.Κ. Βλασίου).

Επ. Ο. Μουζακίου-Λίμνης Πλαστήρα από 8ο έως 13ο χλμ.(Τ.Κ. Κρυοπηγής έως Τ.Κ. Κερασιάς).

Επ.Ο. Κέδρου-Ρεντίνας-Καρπενησίου, από 46ο έως 62ο χλμ. (θέση «ΖΑΧΑΡΑΚΗ»).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Επ.Ο. Καλλιθέας –Προυσού, από 12ο (Λαμπίρι) έως το 18ο χλμ (Θέση Αραποκέφαλα).

Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Τ.Κ. Παλαιοπύργου και Τ.Κ. Λιμνίτσας.

Επ. Ο. Ναυπάκτου-Άνω Χώρας, από το Τ.Κ. Ελατούς και άνω.

Επ. Ο. Ναυπάκτου –Πλατάνου, από το ύψος της Τ.Κ. Κλεπάς, -Λιβαδάκι Τ.Κ. Αράχωβας, Ψηλός Σταυρός.

Επ.Ο. Άνω Χώρας-Κρυονερίων.

Επ.Ο. Άνω Χώρας- Κάτω Χώρας.

Επ.Ο. Άνω Χώρας- Αμπελακιώτισσας.

Επ.Ο. Ναυπάκτου- Ελατόβρυση από, Τ.Κ. Ελατού, Τ.Κ. Γρηγόρι , Τ.Κ. Ελατόβρυσης.

Δ.Α. ΗΛΕΙΑΣ

Επ. Ο. Ανδρίτσαινας- Επικούρειου Απόλλωνος, από το 6Ο χλμ. έως τον Επικούρειο Απόλλωνα.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α.ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Επ. Ο. Αράχωβας Βοιωτίας – Επταλόφου Φωκίδος, από 9η χ/θ προς Χ/Κ Παρνασσού και προς Επτάλοφο.

Επ. Ο. Λιβαδειάς-Κυριακίου (από την 10η χ/θ έως την 20η χ/θ).

Επ. Ο. Λιβαδειάς-Αγ.Άννας (από την 20η χ/θ έως την 30η χ/θ).

Επ. Ο. Κυριακίου-Αγ. Άννας (από την 1η χ/θ-12η χ/θ).

Δ.Α.ΕΥΒΟΙΑΣ

Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού από 16Ο έως 47Ο χλμ.

Επ.Ο. Κύμης-Μετοχίου (από διασταύρωση Βιτάλου έως Κύμη).

Επ. Ο. Καθενών – Στενής

Ε.Ο. Χαλκίδας- Ιστιαίας από 70Ο (Αγ. Άννα) έως 88Ο (Παππάδες).

Επ.Ο. Αγ. Άννας- Κερασιάς.

Επ.Ο. Ροβιών – Δρυμώνα.

Επ.Ο. Βουτα – Κοκκινομηλιάς – κερασιάς.

Επ. . Βουτα – Μηλιών

Επ.Ο. Βουτα – Λιμνης.

Δ.Α.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο των δήμων Καρπενησίου και Αγράφων

Δ.Α.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Ε.Ο. Λαμίας-Καρπενησίου, από 30ο έως 64,7ο χλμ.

Δ.Α.ΦΩΚΙΔΑΣ

Επαρχιακό ορεινό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Α.Τ Δωρίδας και Α.Σ. Γραβιάς.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δ.Α. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Επ.Ο. Ελάτης – Χρυσοβιτσίου – Στεμνίτσας – Βυτίνας (Επαρχιακό – Δασικό δίκτυο του ορεινού όγκου Μαινάλου).

Επ.Ο. Βυτίνας – Αλωνίσταινας.

Επ. Ο. Λεωνιδίου – Κοσμά – Γερακίου, από το 15ο έως το 35ο χλμ.

Επ. Ο. Λεωνιδίου – Μαρίου – Αγ. Δημητρίοιυ, από το 27ο έως το 35ο χλμ.

Στο Επ. Ο. δίκτυο των Τ. Κ. Αγ. Ιωάννη, Αγ. Πέτρου, Άνω Δολιανών, Καστρίου, Καστάνιτσας, Πλατάνου, Σίταινας, και Χαράδου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Δ.Α. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Από το 14ο χλμ και άνω Επ.Οδ. Ξυλοκάστρου-Τρικάλων.

Από το 1ο χλμ και άνω Επ.Οδ. Ξυλοκάστρου – Καρυάς.

Από το 10ο χλμ και άνω Επ.Οδ. Δερβενίου – Γκούρας.

Από το 6ο χλμ Ε.Ο. Γκούρας έως το 18ο χλμ Ε.Ο. Κιάτου

Από το 4ο χλμ Ε.Ο. Γκούρας έως το 18ο χλμ Ε.Ο. Δερβενίου

Από το 12ο χλμ Μ Ε.Ο. Γκούρας έως το 18ο χλμ Ε.Ο. Λυκούργιας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Δ.Α. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Επ.Ο. Αργοστολίου – Διβαράτων.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 

Δ.Α. ΛΕΣΒΟΥ

Σε όλο το οδικό δίκτυο της νήσου Λήμνου, απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Επ.Ο. Μύρινας – Μούδρου (περιοχή Θέρμα) από το 4ο χλμ έως το 15ο χλμ.

Επ.Ο. Μύρινας – Μούδρου (διασταύρωση Λιβαδοχωρίου)

Επ.Ο. Μύρινας – Θάνους (σημείο Σταυρί) έως τον οικισμό Θάνους.

Επ.Ο Μεγάλης Λίμνης- Αμπελικού.

Επ.Ο Αγιάσου – Πλωμαρίου από το ύψος που βρίσκεται το ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας της Περ. Βορ. Αιγαίου «Θεομήτωρ».

Ε.Ο Καλλονής – Άντισσας η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Εντός οικισμού Αγιάσου, η κυκλοφορία γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Επ.Ο. από Βασιλικά έως Αγιάσο.

Επ.Ο Βατούσα έως Σίγρι.

Επ.Ο Βαφείο έως Λεπέτυμνο.

Επ. Ο. δίκτυο Άντισσας – Σιγρίου – Σκαλοχωρίου

Στο οδικό δίκτυο των περιοχών Κλειού, Πελόπη, Κάπη, Βαφείου, Λεπέτυμνου και Συκαμιάς η κίνηση των οχημάτων πραγματοποιείται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ 

Δ.Α. ΚΑΒΑΛΑΣ

Διακοπή Συγκοινωνίας:

Ακτοπλοϊκής Γραμμής Πρίνου Θάσου – Καβάλας.

Ακτοπλοϊκής γραμμής Θάσου-Κεραμωτής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα