Κακοκαιρία Ωκεανίς: Κλειστά σχολεία, απαγορευτικό απόπλου. Ο καιρός τη Δευτέρα

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων που φθάνουν πρόσκαιρα τα 8 και στο νότιο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων αργότερα, στα δυτικά και στα βόρεια.

Από τον Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό.

Σε ισχύ παραμένει απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο.

Κλειστές είναι οι γραμμές Κεραμωτής Καβάλας-Λιμένα Θάσου, Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης και Ρίου-Αντίρριου.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων που μπορεί να προκύψουν από τις κακές καιρικές συνθήκες.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Έντονα είναι τα φαινόμενα που θα προκαλέσει και σήμερα, Δευτέρα, η κακοκαιρία «Ωκεανίς», που συνεχίζει την «επέλασή» της. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, με τα εντονότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Παράλληλα, βροχές ή χιονόνερο αναμένονται στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα και στις Σποράδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά, στα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας, στης Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο.

Χιονόνερο και παροδικές, ασθενείς κατά κανόνα, χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν επίσης τις πρωινές ώρες στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και στη Χαλκιδική, αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Βελτιωμένος καιρός θα επικρατήσει στη Δυτική Ελλάδα. Τις πρωινές και νυκτερινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -10 έως 2 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από -6 έως 7, στα κεντρικά ηπειρωτικά από -4 έως 6 βαθμούς, στην Ήπειρο από -2 έως 9, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 2 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 9 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 10, στα νησιά του Βορείου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 0 έως 6 βαθμούς, στις Σποράδες, στη Χίο και στη Μυτιλήνη από 2 έως 9, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φθάσουν στους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 7 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 6 έως 8 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά πελάγη 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά, και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Τις πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να εκδηλωθεί χιονόπτωση και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ, και τοπικά στα θαλάσσια τμήματα πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς, αλλά στα βόρεια οι θερμοκρασίες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα λίγων ασθενών χιονοπτώσεων κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -1 έως 5 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά τη Δευτέρα

Δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα τα σχολεία στο συγκρότημα της Γκράβας, λόγω βλάβης στο κεντρικό σύστημα θέρμανσης, ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων.

Με δεδομένο ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν, κρίθηκε αναγκαίο να παραμείνουν κλειστά τα 11 σχολεία που ανήκουν στον δήμο, έως ότου επισκευαστεί η βλάβη, κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός της ημέρας. Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά είναι: 21ο ΓΕΛ, 40ο ΓΕΛ, 21ο Γυμνάσιο, 40ο Γυμνάσιο, 132ο Δημοτικό, 112ο Δημοτικό, 65ο Δημοτικό, 4ο Ειδικό Δημοτικό, 81ο Νηπιαγωγείο, 113ο Νηπιαγωγείο και 38ο Νηπιαγωγείο.

Τα κλειστά σχολεία στην υπόλοιπη Ελλάδα

Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά ενώ σε αρκετές άλλες οι σχολικές μονάδες θα ανοίξουν πιο αργά. 

Συγκεκριμένα:

ΛΗΜΝΟΣ

Θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Δήμος Αριστοτέλη

Θα παραμείνουν κλειστά τα Νηπιαγωγεία, ΚΔΑΠ, Παιδικοί Σταθμοί, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια στα παρακάτω χωριά του Δήμου: Αρναία, Παλαιοχώρι, Νεοχώρι, Στάγειρα, Στρατονίκη, Στανός, Βαρβάρα, Μεγάλη Παναγία.

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δήμος Φλώρινας

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9.00 π. μ. λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δήμος Τεμπών

Κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στις τοπικές κοινότητες Αιγάνης, Αμπελακίων και Καλλιπεύκης, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί η μετακίνηση των μαθητών με λεωφορείο από τις τοπικές κοινότητες Ραψάνης – Αιγάνης – Καρίτσας με προορισμό το Γυμνάσιο Λύκειο Πυργετού, Αμπελακίων με προορισμό το Γυμνάσιο – Λύκειο Γόννων και Ελάτειας με προορισμό το Γυμνάσιο-Λύκειο Μακρυχωρίου.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Δήμος Αλμυρού

Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού θα παραμείνουν κλειστά, με απόφαση του Δημάρχου Δ.Εσερίδη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου

Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) του Δήμου μας, θα παραμείνουν κλειστά.

ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Αμφίκλεια

Κλειστά θα είναι τα σχολεία της Αμφίκλειας.(Νηπιαγωγείο-Δημοτικό & Γυμνάσιο-Λύκειο)

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Τα σχολεία στην Σαμοθράκη θα παραμείνουν κλειστά, αφού η κυκλοφορία στο νησί είναι αδύνατη και επικίνδυνη.

ΕΒΡΟΣ

Στο Δήμο Διδυμοτείχου η κατάσταση παραμένει ρευστή. Τα σχολεία εντός της πόλης αναμένεται να λειτουργήσουν, όμως σε ό,τι αφορά τα χωριά το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη.

Στο Δήμο Σουφλίου τα σχολεία θα μείνουν κατά πάσα πιθανότητα κλειστά.

Κεφαλονιά

Δε θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα όλα τα σχολεία στην Κεφαλονιά, μετά από απόφαση που έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγής Δρακουλόγκωνας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα