Ο καιρός τρελάθηκε! Μετά τις Αλκυονίδες, Βαρυχειμωνιά. Χιόνια μέχρι τον Πειραιά

Ο καιρός τρελάθηκε! Μετά τις Αλκυονίδες, Βαρυχειμωνιά. Χιόνια μέχρι τον Πειραιά

Και ο καιρός τρελάθηκε! Νέος σφοδρός χιονιάς έρχεται το Σαββατοκύριακο μετά το ανοιξιάτικο διάλλειμα αυτής της εβδομάδας.

Βαρυχειμωνιά διάρκειας τεσσάρων ημερών θα ξεκινήσει να πλήττει το Σάββατο τη χώρα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Στο επίκεντρο και η Αττική, από τα βόρεια προάστια και τον Πειραιά, έως τα δυτικά προάστια και το κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα και με τα στοιχεία του meteo.gr.

Καλός και ζεστός καιρός θα επικρατήσει σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι και την Πέμπτη 21/02/2019. Ωστόσο από την Παρασκευή 22/02/2019 και κυρίως κατά το διήμερο Σάββατο 23/02/2019 - Κυριακή 24/02/2019 πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης αναμένεται να κατευθυνθούν προς τη χώρα μας δια μέσου της Ουκρανίας και της Μαύρης Θάλασσας, με αποτέλεσμα τη κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας (μεγαλύτερη των 10 βαθμών) και τη σημαντική μεταβολή του καιρού.

Παρακολουθείστε στο βίντεο την κίνηση των αερίων μαζών από την Τρίτη 19/02/2019 έως και την Κυριακή 24/02/2019. Με αποχρώσεις του μπλε διακρίνονται οι ψυχρές αέριες μάζες που θα κινηθούν προς την περιοχή μας και με αποχρώσεις του κόκκινου οι θερμές αέριες μάζες που θα κινηθούν προς τη Δυτική Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα