Καιρός: Έρχονται επικίνδυνες καταιγίδες με σπάνια δυναμική

Χαλάει απότομα ο καιρόςιαπό την Τρίτη, 05.02.2019, περιμένουμε ισχυρότατες καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας. Αναλυτική πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου.

Ο καιρός… αλλάζει πρόσωπο από βδομάδα, με ένα νέο κύμα κακοκαιρίας να βρίσκεται προ των πυλών! Αναμένονται καταιγίδες, οι οποίες μάλιστα θα έχουν «σπάνια δυναμική» σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Το… χειμωνιάτικο ντου που θα κάνει ο καιρός αναμένεται από την Τρίτη, 05.02.2019 και καλό θα είναι να έχετε εύκαιρες τις… ομπρέλες και τα ζεστά σας ρούχα.

Για την κακοκαιρία που έρχεται έκανε σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος χαρακτηριστικά τονίζει πως «πολύ φοβάμαι ότι έρχονται επικίνδυνες καταιγίδες την Τρίτη«.

«Από την Τρίτη και στη συνέχεια (και μέχρι την Πέμπτη τουλάχιστον) ο καιρός θα καταστεί άστατος για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι ότι η έναρξη της κακοκαιρίας (το απόγευμα της Τρίτης) θα γίνει ξαφνικά και με επικίνδυνες καταιγίδες» συνεχίζει συγκεκριμένα ο μετεωρολόγος.

«Έναρξη της κακοκαιρίας την Τρίτη»

Συνεχίζοντας, τονίζει αναλυτικά: «Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από το απόγευμα της Τρίτης θα ξεκινήσει να βρέχει αρχικά στη νότια Ελλάδα και γρήγορα (μέχρι το πρωινό της Τετάρτης) τα φαινόμενα να έχουν επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Αυτό που φοβάμαι είναι ότι στο νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στην Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και ενδεχομένως στην Εύβοια και σε τμήματα της Θεσσαλίας οι καταιγίδες θα έχουν πολύ έντονο χαρακτήρα.

Όπως προανέφερα, από το απόγευμα της Τρίτης μέχρι και το πρωί της Τετάρτης θα υπάρξουν ορισμένα διαμερίσματα της χώρας που θα χτυπηθούν πολύ ισχυρά από τις καταιγίδες και αναμένεται να σημειωθούν τεράστιες ποσότητες νερού. Τα τμήματα αυτά είναι:

– Νότιο Ιόνιο

– Πελοπόννησος

– Στερεά Ελλάδα

– Αττική και Εύβοια

– Θεσσαλία

Καιρός: «Στο έλεος των ισχυρών καταιγίδων και η Αττική»

Με ανησυχεί το χρονικό διάστημα από το βράδυ της Τρίτης έως και το ξημέρωμα της Τετάρτης για την Αττική. Αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία φαίνεται ότι ο νομός Αττικής θα υποστεί γερό «χτύπημα» από σποραδικές καταιγίδες που θα σαρώσουν το νομό. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί θα δημιουργηθούν πιθανότατα και πλημμυρικά φαινόμενα.

Στη συνέχεια, μετά το πρωινό της Τετάρτης, η κακοκαιρία πλέον θα έχει ήπια μορφή και έτσι οι βροχοπτώσεις που θα επηρεάζουν κατά διαστήματα τις περισσότερες περιοχές της χώρας έως και την Πέμπτη δεν φαίνεται ότι θα προβληματίσουν. καιρός

Χιονοπτώσεις στα ορεινά, ισχυροί νοτιάδες και σκόνη

Κατά τη διάρκεια της επερχόμενης μεταβολής του καιρού (από το απόγευμα της Τρίτης και έπειτα), φαίνεται ότι χιονοπτώσεις θα απασχολήσουν κυρίως τις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας περίπου πάνω από τα 900-1000 μέτρα. Πρόσκαιρα στη Μακεδονία ίσως τα υψόμετρα χιονόπτωσης κατέβουν και λίγο χαμηλότερα.

Από την Τρίτη και έπειτα θα υπάρξουν και αρκετά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης από την Αφρική λόγω των νοτιάδων που θα πνέουν με ένταση έως και 8 μποφόρ στα πελάγη. Επομένως οι περισσότερες βροχές θα είναι και λασποβροχές.

Την αγάπη μου και καλή Κυριακή φίλοι μου!

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα