Έρχεται νέα κακοκαιρία με καταιγίδες και χιόνια

Νέα κακοκαιρία από Δευτέρα  με καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Ιδιαίτερα την Τρίτη και την Τετάρτη τα φαινόμενα που θα σημειώνονται σε ολόκληρη τη χώρα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα, σύμφωνα και με όσα αναφέρει στο δελτίο καιρού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Από την Τρίτη, μάλιστα, η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει αισθητά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Πέμπτη:

Δευτέρα 04-02-2019

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο συχνές με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Μακεδονία και πιθανώς από το βράδυ στο Ιόνιο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.  Άνεμοι νοτιοανατολικοί 5-7 μποφόρ και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Τρίτη 05-02-2019

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και νότια. Σταδιακά θα εκδηλωθούν καταιγίδες από τα νοτιοδυτικά πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα κεντρικά και νότια. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά. Από το απόγευμα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά που τη νύχτα θα ενταθούν. Άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 5-7 μποφόρ και στα νότια 8 και τοπικά 9 μποφόρ.Θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Τετάρτη 06-02-2019 και Πέμπτη 07-02-2019

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά την Πέμπτη στα δυτικά αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά πρόσκαιρα την Τετάρτη κατά τόπους πυκνές. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5-7 μποφόρ και στα νότια τοπικά 8 με σταδιακή εξασθένηση την Πέμπτη. Θερμοκρασία σε πτώση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα