Ραγδαία επιδείνωση του καιρού - Ο Φοίβος φέρνει σφοδρή κακοκαιρία με διάρκεια

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει από σήμερα ο καιρός και από τα δυτικά της χώρας. Αιτία της μεγάλης μεταβολής, οι ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες που θα εισβάλουν στη Δυτική Μεσόγειο από την Βορειοδυτική Ευρώπη με την βοήθεια του πολικού αεροχείμαρροι και θα δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες κυκλογέννεσης (δημιουργίας ισχυρού επιφανειακού χαμηλού).

Την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και από το απόγευμα στα δυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νοτιά. Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στο αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Την Παρασκευή και το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά - ημιορεινά κατά τόπους πυκνές στα κεντρικά και βόρεια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά και το ανατολικό αιγαίο, οι οποίες το Σάββατο θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νοτιά. άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6, στα πελάγη 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

 

Το Σάββατο βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: σε πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα