Αρναούτογλου: Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει την Πέμπτη

Αρναούτογλου: Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει την Πέμπτη

Σταματούν τις επόμενες ώρες οι χιονοπτώσεις σε όλη την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Ωστόσο στα πεδινά, ο καιρός θα γίνει όλο και πιο μαλακός τις επόμενες ώρες.

Tην Πέμπτη θα είναι άστατος ο καιρός με βροχές και καταιγίδες, ενώ κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι σφοδροί νοτιοδυτικοί άνεμοι που θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Μάλιστα αναμένεται τα 7-8 μποφόρ.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη αναμένονται βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και στις παράκτιες προς αυτά περιοχές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και δυτικά ορεινά και ημιορεινά και κατά τόπους σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά ορεινά, στα βόρεια ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα εξασθενήσουν από το απόγευμα.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή, οπότε τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ, όμως η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα σημαντική πτώση.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής Μετεωρολογικού Σταθμού της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, η επιδείνωση του καιρού σήμερα θα ξεκινήσει από τα δυτικά με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παράκτια και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Ειδικότερα, η μεταβολή από τα δυτικά θα εκδηλωθεί με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παράκτια και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Τα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα σταδιακά στα υπόλοιπα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και σταδιακά από τα δυτικά 7 και τοπικά στα πελάγη 8-9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σε άνοδο και θα σημειωθεί παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, που μόνο τοπικά στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα