Αποχωρεί η Σοφία και αφήνει πίσω αποκλεισμένα χωριά, κλειστούς δρόμους και παγωνιά!

Αποχωρεί η Σοφία και αφήνει πίσω αποκλεισμένα χωριά, κλειστούς δρόμους και παγωνιά!

Υπό το μηδέν παραμένουν οι θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές της χώρας, παρά την σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας, ενώ υπάρχουν ακόμη αποκλεισμένα χωριά και περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα . Ο νομός Χαλκιδικής έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

Κλειστοί οι δρόμοι Καβάλας - Πρίνου και Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης.  Καθυστερήσεις στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ στη Θεσσαλονίκη και στους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μάχη δίνουν στην Φθιώτιδα για την αποκατάσταση της κυκλοφορίες σε ορεινά χωριά.

Χωρίς προβλήματα η κίνηση στην εθνική Οδό Αθηνών -Λαμίας.

Η ηλεκτροδότηση στην Βόρεια Εύβοια αποκαταστάθηκε μετά από 24 ώρες που παρέμειναν χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές λόγω βλαβών που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική έως σήμερα, έγινε μεταφορά 28 ασθενών κυρίως νεφροπαθών, σε διάφορες περιοχές, ενώ χρειάστηκε να μεταφερθούν 45 άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στα οχήματα τους, στην Πεντέλη, την Κοζάνη την Πιερία και άλλες περιοχές.

Στην Αττική, κλειστή παραμένει η περιφερειακή οδός Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, καθώς και η λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω.

Σε πολλές περιοχές το θερμόμετρο παραμένει σε «πολικές» θερμοκρασίες με τον υδράργυρο να βρίσκεται κάτω από το μηδέν.

Στους νομούς Φλώρινας, Ιωαννίνων, Γρεβενών και Κοζάνης καταγράφηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo, οι οκτώ χαμηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στο Βαρικό Φλώρινας (-12,8), στη Βωβούσα Ιωαννίνων (-11,7), στα Γρεβενά (-11,5), στην Αγία Κυριακή Ιωαννίνων (-11,2), στα Ιωάννινα (-10,9), στο Πληκάτι Ιωαννίνων (-10,7), στο Μεσόβουνο Κοζάνης (-10,6) και στη Βλάστη Κοζάνης (-10,5).

Πηγή: Real

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα