Χριστούγεννα: Πότε θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Χριστούγεννα: Πότε θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Ο καιρός τα Χριστούγεννα δεν θα είναι τόσο ήπιος όσο πιστεύαμε. Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο σκηνικό με βροχές, χιόνια και κρύο! Ο Γιάννης Καλλιάνος μιλά στο newsit.gr και εξηγεί μέρα - μέρα πως θα χτυπήσει η κακοκαιρία.

Ο καιρός των Χριστουγέννων δεν θα είναι τόσο ήπιος όσο τον φανταζόμασταν. Το σκηνικό θα αλλάξει απότομα από την μια ημέρα στην άλλη. Όπως όλα δείχνουν, ανήμερα τα Χριστούγεννα πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας θα ξυπνήσουν στα λευκά και η ψυχρή εισβολή δεν θα μείνει εκεί αλλά θα κατέβει και στα κεντρικά και νότια. Ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος μίλησε στο newsit.gr και περιέγραψε πως θα είναι ο καιρός τις μέρες των Χριστουγέννων.

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής για τον καιρό

«Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ενώ λίγα 24ωρα φαινόταν και ανήμερα των Χριστουγέννων ο καιρός θα είναι καλός για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, έχουμε μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής. Τα τελευταία δεδομένα δείχνουν ότι η κακοκαιρία δηλαδή το κρύο ουσιαστικά, οι βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας και χιόνια όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε ορεινές περιοχές, θα έρθουν ανήμερα των Χριστουγέννων και όχι στις 26 όπως φαινόταν πριν από λίγες μέρες».

Καλός ο καιρός την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι το βράδυ

«Έτσι», λέει ο κ. Καλλιάνος, «με τα νέα δεδομένα μέχρι και τις 24 του Δεκέμβρη ο καιρός θα είναι καλός για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Δεν θα έχουμε βροχοπτώσεις τουλάχιστον στα περισσότερα τμήματα, θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, με τον υδράργυρο σταδιακά να ανεβαίνει και να φτάνει τους 16, 17 τοπικά 18 βαθμούς Κελσίου στις πεδινές ηπειρωτικές περιοχές. Από το βράδυ όμως της 24ης φαίνεται ο καιρός ότι θα αρχίζει να αλλάζει από την βόρεια Ελλάδα και έτσι θα ξημερώσει ανήμερα των Χριστουγέννων με άστατο καιρό στην βόρειο Ελλάδα, παγωνιά και κρύο και ενδεχομένως με κάποιες τοπικές χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε περιοχές ημιορεινές με γρήγορη βελτίωση όμως του καιρού εκεί ως προς τα φαινόμενα. Θα παραμείνει το κρύο και από το μεσημέρι των Χριστουγέννων και στην συνέχεια τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, όπου θα εισέλθει και εκεί κρύο. Οι ψυχρές αέριες μάζες κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων θα επηρεάσουν τις κεντρικές και νότιες περιοχές, κυρίως τις ηπειρωτικές, με βροχές, χιονοπτώσεις πιθανόν και στα ημιορεινά, φαινόμενα τα οποία θα διατηρηθούν σύμφωνα και με τα τελευταία  προγνωστικά στοιχεία και στις 26 του Δεκέμβρη, κυρίως στα ανατολικά. Σ αυτές τις περιοχές, όπως και σε όλη τη χώρα το κρύο θα είναι αισθητό».

Ανακεφαλαιώνοντας, μέχρι τις 24 ο καιρός θα είναι καλός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και με το ξεκίνημα της 25ης, στην βόρεια Ελλάδα θα μπει κρύο, τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές με τα φαινόμενα να απασχολούν και τις υπόλοιπες κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας από το μεσημέρι πια των Χριστουγέννων και στην συνέχεια.

Πηγή: newsit

Ακούστε τον Γιάννη Καλλιάνο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα