Η ΕΜΥ προειδοποιεί για χιόνια τα Χριστούγεννα. Δείτε πού θα πέσουν

Η ΕΜΥ προειδοποιεί για χιόνια τα Χριστούγεννα. Δείτε πού θα πέσουν

Με καλό καιρό φαίνεται πως θα ταξιδέψουν σήμερα, Παρασκευή (21/12) οι εκδρομείς των Χριστουγέννων. 

Ωστόσο, το σκηνικό του καιρού τα Χριστούγεννα θα θυμίζει χεμώνα, καθώς αναμένονται βροχές και χιόνια, ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση.

Ο καιρός σήμερα

Στην Αττική σήμερα, Παρασκευή (21/12), σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες ασθενείς βροχές τις μεσημεριανές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Ζάκυνθο, η οποία επλήγη από τον ισχυρό σεισμό, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από -02 (μείον 2) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα βόρεια. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

To Σάββατο (22/12) προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα νοτιά πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Την Κυριακή (23/12) γενικά αίθριος ο καιρός και μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός παραμονή, ανήμερα και δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων

Τη Δευτέρα (24/12) παραμονή Χριστουγέννων αρχικά αίθριος ο καιρός. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Τα Χριστούγεννα, ημέρα Τρίτη (25/12) λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια 4 με 6 και βαθμιαία, πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους, βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση από τα βόρεια.

Την Τετάρτη (26/12) λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια, όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα