Κύμα κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις. Που χρειάζονται αλυσίδες

Κύμα κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις. Που χρειάζονται αλυσίδες

Ο χιονιάς και η παγωνιά καλύπτουν την χώρα καθώς ο καιρός επιδεινώνεται με καταιγίδες που συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους, πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις.

Η κακοκαιρία αναμένεται να «χτυπήσει» μέχρι την Τετάρτη, με κύρια χαρακτηριστικά του νέου βαρομετρικού χαμηλού τους θυελλώδεις ανέμους, τις δυνατές βροχές, τις χιονοπτώσεις και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Μετά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή.

Στην Αττική και την πόλη της Αθήνας αναμένονται ισχυρά φαινόμενα (βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στα παράκτια, χιόνια στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα) από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Ισχυρά φαινόμενα αναμένονται στην Εύβοια και τις Σποράδες έως το μεσημέρι, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, το πρωί και το Νοτιοδυτικό Αιγαίο από το μεσημέρι έως και το απόγευμα.

Στο νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται βροχές καθώς και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρα πάνω από τα 200 μέτρα, ενώ υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να χιονίσει πρόσκαιρα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στο βίντεο του meteo.gr μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία της χιονιοκάλυψης στην Ελλάδα και την Ευρώπη για τις επόμενες 4 ημέρες καθώς και της δορυφορικά εκτιμώμενης χιονιοκάλυψης της Ευρώπης στις 15 Δεκεμβρίου 2018.

 

Επέλαση του χιονιά στη Βόρεια Ελλάδα – Που χρειάζονται αλυσίδες

Για τα καλά «μπήκε» ο χειμώνας στη Βόρεια Ελλάδα, με πολλές περιοχές να έχουν «ντυθεί» στα λευκά ενώ σε άλλες να σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες θα πρέπει να κινούνται οι οδηγοί σε τμήμα του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς πολλές είναι οι περιοχές στις οποίες έχει σημειωθεί έντονη χιονόπτωση.

Συγκεκριμένα αλυσίδες χρειάζονται στην Ημαθία στην Παλαιά Εθνική Οδό Βέροιας – Κοζάνης από το 87ο χιλιόμετρο έως τα όρια του νομού Κοζάνης καθώς και στο δρόμο για τα χιονοδρομικά κέντρα 3-5 πηγάδια και Σέλι.

Επίσης αλυσίδες θα πρέπει να έχουν μαζί τους και οι οδηγοί στην Πέλλα και συγκεκριμένα όσοι κινούνται προς το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν.

Χιονοπτώσεις και στη Δυτική Μακεδονία με την Κοζάνη να έχει ντυθεί στα «λευκά» ενώ όσοι κινηθούν στο επαρχιακό δίκτυο του νομού θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αλυσίδες.

Σημειώνεται ότι σήμερα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις Δημοτικές Ενότητες Καμβουνίων και Λιβαδερού θα παραμείνουν κλειστά και στις Δημοτική Ενότητες Σερβίων και Βελβεντού θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους δύο ώρες αργότερα από την προβλεπόμενη ώρα έναρξης.

Σημειώνεται ότι όλος ο άξονας της Εγνατίας είναι ανοιχτός με την κυκλοφορία να διεξάγεται κανονικά χωρίς να είναι απαραίτητες οι αλυσίδες, εκτός από:

15-40 χλμ Γρεβενών- Τρικάλων

13-54 χλμ επαρχιακού δικτύου Γρεβενών- Σαμαρίνας

13-45 χλμ επαρχιακού δικτύου Γρεβενών- Βασιλίτσας

13-43 χλμ επαρχιακού δικτύου Γρεβενών- Περιβολλίου και

20-37 χλμ επαρχιακού δικτύου Γρεβενών- Κριθιάς

Επίσης στη Φλώρινα απαραίτητες είναι οι αλυσίδες σε όλο το εθνικό- επαρχιακό και δημοτικό δίκτυο.

Στην Καστοριά είναι ανοιχτό το Εθνικό και επαρχιακό δίκτυο αλυσίδες εκτός από :

30-43 χλμ επαρχιακό δίκτυο Καστοριάς- Κοζάνης μέσω Κοτίλης

22-31 χλμ επαρχιακό δίκτυο Καστοριάς- Αμυνταίου μέσω Κλεισούρας

18-28 χλμ Καστοριάς- Φλώρινας μέσω Βιτσίου

Απαραίτητες οι αλυσίδες και σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο του νομού Φλώρινας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα