Καιρός: Στα λευκά όλη η Ελλάδα! Εντυπωσιακές εικόνες

Καιρός: Στα λευκά όλη η Ελλάδα! Εντυπωσιακές εικόνες

Νέες χιονοπτώσεις το Σάββατο 17.11.2018 στη Δυτική Μακεδονία και στη Θεσσαλία τοπικά στα 900 μέτρα - Τα βόρεια τμήματα της Θράκης κυρίως στον βόρειο Έβρο και στα βόρεια της Ροδόπης στα 550 μέτρα θα ντυθούν, επίσης, στα λευκά. Νιφάδες χιονιού αναμένονται και στην Αττική και πιο συγκεκριμένα στην Πάρνηθα - Δείτε εικόνες από περιοχές της χώρας που φορούν λευκό πέπλο. Διαβάστε την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

Χειμωνιάτικο το Σαββατοκύριακο με πολλές περιοχές της Ελλάδας να είναι ντυμένες ήδη στα λευκά. Ο χιονιάς, σύμφωνα και με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, εξαπλώνεται καθώς σήμερα (17.11.2018) θα σημειωθούν νέες χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία και στη Θεσσαλία τοπικά στα 900 μέτρα, ενώ στα βόρεια τμήματα της Θράκης, κυρίως στον βόρειο Έβρο και στα βόρεια της Ροδόπης στα 550 μέτρα.

Παράλληλα, τις επόμενες ώρες του Σαββάτου αναμένεται ότι θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, ενώ το κρύο παραμένει ιδιαίτερα αισθητό.

Μαγικές είναι οι εικόνες από τα χιόνια σε Πισοδέρι, Νυμφαίο, Περτούλι, Ελάτη, Νεραϊδοχώρι Τρικάλων, Σαμαρίνα Γρεβενών, Λίμνη Πλαστήρα, Χάνια Πηλίου, Μέτσοβο, Λάρισα και ορεινή Ναυπακτία.

Πευκόφυτο Καστοριάς

 

Ζήρεια

 

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στο Πήλιο

Το βουνό των Κενταύρων στις ψηλότερες περιοχές του ντύνεται στα λευκά. Στα Χάνια του Πηλίου (κάτω φωτογραφία) το ύψος του χιονιού αγγίζει τα 10 εκατοστά και η θερμοκρασία έχει πέσει στους -3 βαθμούς, ενώ η χιονόπτωση που άρχισε μετά τα μεσάνυχτα, συνεχίζεται κατά διαστήματα και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο στις Αγριόλευκες, το χιόνι που πέφτει είναι πολύ πυκνότερο και το ύψος του ξεπερνά τα 15 εκατοστά, αλλά δεν είναι αρκετό για την λειτουργία του αθλητικού – χιονοδρομικού κέντρου.

Ωστόσο, η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων στο οδικό δίκτυο του άξονα Βόλου – Ζαγοράς. Στον Βόλο και την περιφέρειά του βρέχει κατά διαστήματα, το κρύο είναι αισθητό και η θερμοκρασία δεν ξεπερνά στην πόλη τους 13 βαθμούς.

 

Γρεβενά

 

Μηλιά Μετσόβου

 

Ναυπακτία

Γιάννης Καλλιάνος: Στα λευκά και την Κυριακή (18.11.2018)

Για άλλη μια μέρα την Κυριακή στη Δυτική Μακεδονία θα χιονίζει πυκνά κατά περιόδους πάνω από τα 650 με 700 μέτρα, ενώ στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα χιονίζει πάνω από τα 1.100 με 1.200 μέτρα προβλέπει ο μετεωρολόγος Γ. Καλλιάνος.

Σε ό,τι αφορά τους ανέμους θα είναι βόρειοι – βορειοανατολικοί στα πελάγη έως και 7 με 8 τοπικά μέχρι και 9 μποφόρ σε περιοχές των Επτανήσων. Άρα, λοιπόν, κρίνει, ο μετεωρολόγος, ότι στις περιοχές των Επτανήσων επειδή θα πνέει ένας βορειοανατολικός άνεμος έως και 9 μποφόρ ίσως υπάρξουν προβλήματα αρκετά στις θαλάσσιες συγκοινωνίες ίσως και γενικό απαγορευτικό για τις περιοχές και από τις περιοχές των Επτανήσων.

Ο καιρός στην Αττική – Χιόνια στην Πάρνηθα

Για την Αττική αναμένεται άστατος καιρός και την Κυριακή, οπότε η  θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 μέχρι 15 βαθμούς Κελσίου. Οι βροχές θα είναι πιο έντονες και πιο γενικευμένες και ενδεχομένως σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Νιφάδες θα κάνουν την εμφάνισή τους στην Πάρνηθα.

Θεσσαλονίκη: Θα ανοίξουν οι ουρανοί

Σε ο,τι αφορά στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, θα διατηρηθεί άστατος ο καιρός και όπως θα συμβεί με την Αττική έτσι και στη συμπρωτεύουσα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας.

Θα είναι περισσότερα τα νερά, πιο έντονες οι βροχοπτώσεις με τον υδράργυρο στους 7 βαθμούς το πρωί της Κυριακής και στους 10 με 11 αργά το μεσημέρι για την πόλη της Θεσσαλονίκης που θα δεχθεί αρκετά χιλιοστά νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

Πηγή: newsit

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα